ezine.bg»Статии»Интимно»Мастурбацията - грях или профилактика?

Мастурбацията - грях или профилактика?

Мастурбацията - грях или профилактика?

Дълго време се е считало, че мастурбацията е не само грях, но е опасна за здравето като води след себе си психични нарушения, слепота, безплодие ...

Разпространявайки подобни митове, моралистите се опитваха да откажат от мастурбацията младото поколение. В действителност дали има някаква връзка между навика на самодоволяване и здравето на хората?

"Да доставиш удоволствие на себе си - това е естествена нужда. Следователно мастурбация и мастурбирането може да направи различен нашия сексуален живот, но и да бъде в полза на човешкото здраве", казва в своята книга "Голяма книга за мастурбацията" Марта Корног.

Мастурбацията - грях или профилактика?

По мнението на много специалисти огромният плюс на мастурбация е, че тя е най-безопасният секс в света. Занимавайки се с нея, няма опасност да забременеете или да си навлечете полово предавани болести.

В допълнение в резултат на идващия оргазъм, тялото ни произвежда хормона ендорфин, който е отговорен за доброто настроение. Ето защо мастурбацията ни предпазва от стрес и депресия. Получено преди лягане сексуално освобождаване, има успокояващ ефект върху нас, което ще ни осигури добър сън.

Освен това мастурбацията е един вид тренировка за тазовите мускули и увеличава сексуалната чувствителност. Жените, които често маструбират, по-често изпитват оргазъм по време на секс с партньора си.

Но, за да си направим окончателни изводи за предимствата на мастурбацията, нека погледнем данните от медицински изследвания. Така например през 2007 година австралийски учени са доказали, че мъжете, които редовно мастурбират, укрепват имунната си система и намаляват риска от рак на простатата.

Ще кажете: "Да, но това е актуално само за мъжете, жените не еякулират." Грешите. Специалистите твърдят, че мастурбацията носи значителни ползи и за женското тяло. Редовно мастурбиращите жени по-малко страдат от т.нар пременструален синдром, различни болки в лумбалните прешлени, рядко изпитват болки по време на цикъл...

В крайна сметка изводът е, че мастурбацията няма как да бъде вредна на човешкото здраве. Но! И това не е съвсем така! Все пак всичко трябва да е с мярка и да не се прекалява, съветват специалистите!

Мастурбацията - грях или профилактика?

Защо не трябва да мастурбирате по 10 пъти на ден, например? На първо място, в момента на оргазъм се освобождава адреналин. Това се отразява върху сърдечно-съдовата система. Ако сърцето и кръвоносните ви съдове са в ред, тогава можете да бъдете спокойни.

Но ако имате склонност към аритмия или от високо кръвно, последствията могат да бъдат непредсказуеми. В резултат на хипертонична криза може да настъпи дори сърдечен пристъп. Ето защо, ако почувствате сърцебиене, или ако имат по-висока сърдечна честота - не рискувайте честа мастурбация!

Твърденията, че мастурбацията е свързана с психични разстройства, също не са съвсем неоснователни. Най-често това се отнася за хора, които имат умствени или психологически проблеми, които не им позволяват да влизат в контакт и в нормални сексуални отношения с представителите на другия пол. Възможно е да изпитат зависимост към мастурбацията, подобна на тази към наркотиците. Такива хора могат да почувства нуждата да мастурбират, да речем, в транспорта или на публично място.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 5
4 2
3 1
2 2
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати