Мъжете с татуировки изневеряват по-често

Мъж с татуировки

Жените винаги са били предпазливи, когато излизат на среща с обемисти мъже, покрити с татуировки. Ново изследване сега показва, че ако свалката се е развила добре и те са се обвързвали с такъв представител на силния пол, не трябва да свалят гарда. Според учените мъжете, които са почитатели на боди арта, са по-склонни да изневеряват.

За целите на проучването били анкетирани 2500 хетеросексуални мъже и жени. Те трябвало да разгледат снимките на десетки голи до кръста мъже и да кажат какво мислят за тях.

Мъжете на някои от снимките имали татуировки на ръцете или на други части от телата им. Изненадващо, господата, участващи в анкетата, казали, че тези с татусите са по-привлекателни, отколкото останалите. За разлика от тях жените казали, че привържениците на боди арта са по-малко привлекателни.

След като разгледали снимките, всички попълнили анкета с редица въпроси по темата. Учените установили, че в по-голямата си част участниците и от двата пола са на мнение, че мъжете с татуировки са по-мъжествени, доминиращи и агресивни.

Това мнение се потвърдило във втората част на изследването. В него се включили 1000 мъже, които имали татуировки по различни части на телата си. След внимателно изследване учените установили, че при повечето от тях се забелязват по-високи нива на тестостерон. Според теорията, която все още не е доказана, мъжкият хормон подтиква към себеизява и това кара мъжете да рисуват телата си, за да са по-атрактивни.

целувка

Изводите от изследването са, че мъжествеността е свързана с високи нива на тестостерон. Той е отговорен за половото влечение и растежа на мускулите.

Учените са открили и че високите му нива насърчават мъжете да търсят афера. Това е станало ясно от анкетата, която попълнили 1000-те татуирани участици. Близо 65% от тях признали, че са изневерявали поне веднъж в живота си. 35% казали, че го правят редовно.

Според изследователите обаче жените са развили предпазен механизъм и точно и поради тази причина смятат татуираните мъже за неподходящи за потенциални дългосрочни партньори и родители.

Виж повече

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати