Пет нови факти за секса

Пет нови факти за секса

Сексът все още крие много тайни, които учени от цял свят активно се опитват да разрешат. Ежегодно в света се провеждат около 80 изследвания, посветени на секса и сексуалността. Ето резултатите от някои от тях:

1. Повече емоции - повече оргазми

Британски учени установиха, че повече удоволствие от секса получават емоционално развитите дами. Изследователите подложили на секс-разпит 2035 жени, които трябвало да отговорят на два типа въпроси: едните, свързани с тяхната сексуалност, а другите с емоциоиите им. Установено било, че момичетата, способни да опишат своите чувства, изпитвали повече и по-силни оргазми.

2. Скъпите дрехи възбуждат

Американските изследователи Джон и Гари Таунсенд Леви стигнали до заключението, че мъжете, облечени в скъпи костюми, привличат повече жени, отколкото мъже, облечени в обикновени дрехи, купени при средна цена.

В експеримента са участвали повече от хиляда жени. Показани им били снимки на един и същи мъж, облечен по два начин, първо в скъпи дрехи, след което в обикновени. Жените трябвало да отговорят с "бих пила кафе с него", "искам да се омъжа за него", "бих правила секс с него".

Дамите посочили най-много третия вариан под снимките на мъжа, облечен със скъпи дрехи. Изследователите отдават това на факта, че жената подсъзнателно избира човек, който може да осигури нея и нейното бъдещо.

Пет нови факти за секса

3. Храната е по-важна от секса

Австралийски учени са стигнали до извода, че за съвременния мъж храната е по-важна от секса. В проучването са участвали повече от 10 хиляди австралийци. Те били помолени да изброят какво удоволствие получават от различни дейности. На първо място посочили удоволствието от храненето, на второ - удоволствие от някакво лично постижение... Удоволствието от секса дори не било включено в челната десятка.

Изследователите смятат, че това може да се обясни с теорията на Фройд: "Може би несъзнателно мъжете се връщат в детството и виждат в жена си своята майка, която ги храни".

4. Смехът - тайно оръжие

Австрийски изследователи анализирали милиони женски анкети и стигнали до заключението, че най-много дамите се впечатляват от чувството за хумор на противоположния пол. И това не е учудващо, тъй като по време на смях организмът произвежда ендорфини, които причиняват чувство на радост, уют и топлина.

Този хормон е в състояние да намали болката, да стимулира имунната система и да предпазва от заболяване. Изследователите смятат, че жените подсъзнателно искат човек, който е в състояние да ги разсмива и в резултат да ги прави здрави.

5. Колкото повече интелект, толкова по-сложни отношения

Американски изследователи установи, че жените с високи нива на интелигентност, имат трудности при намиране на партньор и при взаимоотношения си с мъжете. Също така статистиката показва, че жените, които печелят повече пари, се развеждат по-често от другите. А също така е по-малко вероятно да имат деца.

Робърт Холдън, автор на изследването смята, че когато една жена е прекалено интелигентна, тя внимателно анализира връзката и това й пречи да бъде отворена и мека с мъже.

Виж повече

Рейтинг

5 1
4 1
3 3
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

Изпрати
Мишо
Мишо
11.01.2014 17:34
Правилно.
0
0
Lilana
Lilana
16.07.2012 11:57
Стига с тези британски, американски, френски и всякакви "енски" учени! Действителността в България е съвсем различна, защото ни е различна културата, обстановката и възпитанието - съответно, всичко казано дотук като изследвания на "учени" от други държави, много малко се покрива с реалността ТУК, в България.Единствената тайна е да попаднеш на партньор с твоя темперамент и желание за секс .Никакви дрехи, образования или храни не се намесват тук.Всъщност, нещата са много по-прости, отколкото ги изкарват "великите учени" .Даже са си елементарни :)))
0
0