Колко пъти трябва да правим секс според възрастта си за 1 година

1 от 4 Снимки

1. 18-29 години: 112 пъти годишно


Средно хората на възраст около 20-годишна възраст трябва да правят секс два пъти седмично или 112 пъти годишно. Сексуалното желание е в своя пик в тази възраст. В комбинация с ограничените или несъществуващи здравословни проблеми, младите хора могат да се насладят на максимални дози секс.

Въпреки че сексът преди навършване на пълнолетие е табу в повечето страни, по-голямата част от младежите в тази възрастова категория, са сексуално активни доста преди нея. За този контингент обаче няма данни за точно определена честота и активност.

По правило младите хора, и по-точно тези около 20 години, имат много по-интензивен сексуален живот от 40 годишните. Противно на очакванията, либидото не е единственото нещо, което определя тази тенденция. Фактори като здравословно състояние, времето и приоритетите в живота също играят важна роля в честотата на интимните контакти.

Една от най-големите заблуди е, че хората над 50-годишна възраст не са сексуално активни. Те също могат да имат задоволителен сексуален живот въпреки факта, че не се отдават толкова често на интимности, както на младини.

От здравето, до отговорностите – всичко се променя с възрастта. При влошаващо се здравословно състояние либидото също страда.

Повечето хора изпитват намалено сексуално желание с възрастта, докато за други удоволствието се увеличава. Всичко е индивидуално, но все пак има установени граници за това колко секс трябва да се прави според възрастта ни.

В младежките години честотата на сексуалните контакти варират до голяма степен до това колко и дали човекът е сексуално активен. Все пак е ясно, че интимностите влияят позитивно както на физиката, така и на ума ни. Ето защо няма нищо лошо да го практикувате колкото се може повече, докато можете.

Възрастта е определяща, когато говорим за сексуални контакти. Макар със сигурност да има изключения, ето колко пъти трябва да правите секс на година въз основа на вашата възраст /виж галерията/.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати