Ezine.bg»Статии»Интимно»Колко пъти трябва да правим секс според възрастта си за 1 година

Колко пъти трябва да правим секс според възрастта си за 1 година

Пламена M.Пламена M.
Джедай
6k254
2 от 4 Снимки

2. 30-39 години: 86 пъти годишно


30-39-годишните трябва да правят секс 86 пъти годишно. Около 30-годишна възраст производството на тестостерон започва да намалява. При мъжете ниските нива на тестостерон могат да доведат до импотентност. Състоянието може също да доведе до загуба на костна маса, мускули и намаляване на енергийните нива както при мъжете, така и при жените.

Освен че играят ключова роля при възпроизводството и поддържането на костната и мускулната маса, нивата на тестостерон също могат да повлияят на сексуалното желание. Ниските нива на тестостерон го намаляват. В същото време хората в тази възраст са обременени с отговорност, което прави трудно е да се намери време, за да се насладят пълноценно и редовно на секса.

По правило младите хора, и по-точно тези около 20 години, имат много по-интензивен сексуален живот от 40 годишните. Противно на очакванията, либидото не е единственото нещо, което определя тази тенденция. Фактори като здравословно състояние, времето и приоритетите в живота също играят важна роля в честотата на интимните контакти.

Една от най-големите заблуди е, че хората над 50-годишна възраст не са сексуално активни. Те също могат да имат задоволителен сексуален живот въпреки факта, че не се отдават толкова често на интимности, както на младини.

От здравето, до отговорностите – всичко се променя с възрастта. При влошаващо се здравословно състояние либидото също страда.

Повечето хора изпитват намалено сексуално желание с възрастта, докато за други удоволствието се увеличава. Всичко е индивидуално, но все пак има установени граници за това колко секс трябва да се прави според възрастта ни.

В младежките години честотата на сексуалните контакти варират до голяма степен до това колко и дали човекът е сексуално активен. Все пак е ясно, че интимностите влияят позитивно както на физиката, така и на ума ни. Ето защо няма нищо лошо да го практикувате колкото се може повече, докато можете.

Възрастта е определяща, когато говорим за сексуални контакти. Макар със сигурност да има изключения, ето колко пъти трябва да правите секс на година въз основа на вашата възраст /виж галерията/.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати