Ezine.bg»Статии»Интимно»Лош сън и лош секс – произходът им е един!

Лош сън и лош секс – произходът им е един!

Пламена M.Пламена M.
Джедай
6k254

Лошият сън и лошият секс имат общ корен. Откритието ще ни помогнем с една стъпка да подобрим два от най-важните аспекти в живота си.

Всичко около разясняване на странната връзка започва със статия, публикувана от професор по психология от университета на щата Флорида. Лори Мин изяснява връзката между продължителността на съня и сексуалното здраве.

В рамките на изследването е доказано, че има пряка зависимост между това колко спи човек и качеството на интимния му живот.

По статистически данни всеки трети възрастен жител на САЩ страда от недоспиване. В същото време 31% от мъжете и 45% от жените са недоволни от сексуални си живот. Така се получава един затворен кръг от недоспали и незадоволени хора.

В същото време знаем, че добрият секс се отразява благоприятно на съня. И обратното - лошият секс води до недоспиване. Недоспиването, от своя страна, съществено понижава либидото. А и за двете - лошият секс и лошият сън, има една и съща причина. Това е стресът.

Анализите показват, че всеки допълнителен час сън при жените води до подобряване на сексуалния живот. Така кръгът се затваря напълно. Ако намалите нивата на стрес, спите по-добре, и сексуалният ви живот се подобрява. Звучи лесно и може да се изпълни на практика. Начините да се справим със стреса са много. Дори само усилието да се преборите с него ще ви повлияе положително.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати