ezine.bg»Статии»Интимно»Топ храни за високо либидо

Топ храни за високо либидо

Романтична вечеря

Ако си мислите, че всички мъже са винаги готови за любовни ласки, при това по всяко време на денонощието, лъжете се. Доказано е, че сексуалният мерак на мъжкарите пада заради фактори като стрес, тютюнопушене, наднормено тегло и други. За това пък насреща идват определени храни за високо либидо.

Сред най-силните афродизиаци определено са стридите. Те се свързват с увеличаване на сексуалния апетит още от времето на Древен Рим. За начало трябва да кажем, че този морски дар има високо съдържание на цинк, което е от съществено значение за правилното функциониране на мъжката репродуктивна система.

Изследвания показват, че стридите и другите двучерупчести мекотели съдържат аминокиселини - по-специално една, наречена d-аспарагинова киселина, която увеличава тестостерона при мъжете. Привлекателността на стридите се свързва и с текстурата им, която може допълнително да стимулира желанието за секс.

Храни за високо либидо са и лютите чушки. Капсаицинът, който се съдържа в тях, е свързан с подобряване на съдовото здраве и увеличаване на тестостерона, като и двете могат непряко да подобрят сексуалното желание и мощ.

Растението мака е модерна хранителна добавка, която също се счита за отличен афродизиак и антидепресант.

Като лекарство при полова немощ действа и сьомгата. Вкусното месо на тази риба съдържа протеини, повишаващи жизнената енергия.

Сьомга

Черните трюфели, които са наистина вкусен и скъп деликатес, съдържат естествен женски феромон, наречен андростенол, който някои изследвания свързват с високо либидо при мъжете. Няма директни доказателства, че яденето на трюфели ще ви дари с високо либидо, но това е добро извинение да опитате трюфели, следващия път, когато сте на романтична вечеря.

Сред природните афродизиаци, които засилват половата потенция са също джинджифилът, динята и корейският женшен. Така че, мъже, следвайте този списък, за да бъдете в отлична форма в спалнята!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати