Ето какви са причините за системните изневери

Системните изневери носят разнообразие

Изневярата е сериозно изпитание за една връзка. Тя унищожава доверието, което често е много трудно да се възстанови. Всеки знае това, но има хора, които изневеряват системно на партньора си въпреки всичко.

Най-често сексуалното прегрешение е въпрос на личен избор. Повечето хора не искат да разрушат доверието и да създадат хаос в отношенията си, но има и такива, които просто отговарят на собствените си потребности и не обръщат внимание на нуждите на половинките си.

Ето някои от основните причини за системните изневери. Вижте характеристиките на хората, които най-често прибягват до изневери.

Те са импулсивни

Импулсивността е много разпространена, когато става дума за секс, особено когато хората пият или използват други вещества, които влияят на разсъдъка им. При удобна възможност импулсивните хора не мислят за последиците от своите действия, те просто действат.

Опитват се да избягат от конфликти

Някои хора трудно се справят с конфликтите. Ако смятат, че техният партньорът няма да приеме избора им за любовник/любовница или ако знаят, че ще нарушат споразуменията, просто правят това, което искат, и се надяват, че няма да се разбере.

Системните изневери преобръщат връзката

Използват афера, за да прекратят връзката си

Много хора нямат куража да пристъпят към прекратяване на връзка и се впускат в изневяра, с която се надяват да сложат край на взаимоотношенията си с партньора.

Искат да се избавят от скуката

Сексуалното вълнение в началото на всяка връзка не е вечно. Когато първоначалната еуфория приключи и чувствата се преобразуват и вървят със стабилна многопластова връзка, повечето хора се отегчават и търсят отново тръпката някъде другаде. Набавят си я чрез флирт и чрез системни изневери.

Отвръщат на удара

Някои хора смятат, че единственият начин да отвърнат на измамата е с измама, като се заблуждават, че по някакъв начин това ги прави равни. Разбира се, това не е така и само могат да усложнят нещата още повече.

Моногамията не работи

Разкриването на системни изневери е болезнено

Повечето хора се наслаждават на това да са във връзка. Те са привлечени от други хора по различни причини и искат различни видове взаимоотношения. Често изпитват страх от липса, когато са в моногамни партньорства, чувстват се притиснати или задушени и са по-склонни към измама от хората, които се чувстват комфортно в моногамни връзки.

Саботират себе си или връзката си

Кръшкачите мамят, когато нещата станат прекалено добри. На някакво ниво те чувстват, че не заслужават страхотните отношения, които имат и правят така, че да се саботират връзката си чрез измама.

Страхуват се от обвързване

Хората, които се страхуват от обвързване, могат да се окажат измамени, когато връзката стигне до следващ етап. Натискът за извършване на действия често е вътрешен, а не от партньора.

Използват афера, за да си върнат страстта в брака

Понякога се смята, че разкриването на изневяра ще разпали страстта към брачната половинка. Това обаче често се оказва лоша стратегия.

Причините за системни изневери всъщност могат да са безброй. Замислете се обаче дали, ако изневерите, ще станете по-щастлив/а, или гузната съвест непрекъснато ще се обажда.

Виж повече

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати