Как да подобрим връзката си?

Връзки

Отношенията между двама партньори е като цвете – за да съществува, трябва да бъдат положени старание и грижа. В началото на всяка любов двамата партньори летят в облаците и виждат всичко през розови очила.

Няма кавги, няма недоразумения. Всичко върви по мед и масло. С течение на времето отношенията се обострят, често двамата избухват с нападки и кризата трайно се настанява в дома им. Какво да правим в подобни ситуации и как да подобрим връзката си?

1. Приемете недостатъците на партньора си

Това правило важи и за собствените ви недостатъци. Човекът, с когото споделяте дните си е като огледало – в него ви дразни точно това, което не виждате като слабост у себе си. Не се опитвайте да категоризирате любимия човек и да го поставяте в рамка. Достатъчно е да го обичате такъв, какъвто е.

Връзки

2. Не бъдете максималисти

Отново си забравил датата на първата ни среща! , Защо не помниш медения ни месец! , Пак си без цвете за имения ми ден! – една подобна реплика ще отключи порой от обвинения, които са напълно ненужни. Опитайте да се поставите на мястото на мъжа до вас – той иска да сте щастлива и се старае да ви направи такава, като ви осигури подходящ стандарт. Ако ситуацията не е изключение и се повтаря постоянно, можете да проведете спокоен разговор по темата и да изберете ден от седмицата, запазен само за вас двамата.

3. Правете секс

Звучи като клише, но физическата близост няма аналог. Постарайте се да имате достатъчно време, за да не претупате нещата и просто да отбележите правенето на секс като досадно задължение. Той трябва да е наслада и за двамата, доказателство, че трепетите от първите срещи не са си отишли. Сексът не е тегоба, той е върховно блаженство.

4. Бъдете екип

Връзки

Хората с дълъг семеен стаж са категорични, че партньорът до тях е най-добрият им приятел. Любовта често минава през тежки изпитания – смърт, уволнение, изневяра, лъжа. Ако в тези моменти не усещате подкрепата на любимия човек, значи нещо не е наред във вашите отношения. Бъдете силен и независим екип – подкрепяйте се взаимно, бъдете опората, на която партньорът ви може да се опре.

5. Казвайте Обичам те!

Делата са важни, но и думите не са без значение. Не пропускайте да казвате Обичам те! и не се срамувайте да го правите. Дали след дълъг работен ден след прибиране вкъщи или преди да заспите – въпрос на личен избор. Това ще заздрави връзката и ще направи отношенията ви по-задълбочени и истински.

Рейтинг

3
Общо 1 гласували
5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари