Спи ли по-добре бебето при родителите си?

Спи ли по-добре бебето при родителите си?

Когато родителите споделят спалнята си със своето мъниче, това не е гаранция за добро спане на бебето, показва ново проучване на учени от Медицинския колеж в Пенсилвания. Наистина, спи ли по-добре бебето при родителите си?

Според получените данни децата, които спят с родителите си след 6-месечна възраст, губят средно 40 минути от своя пълноценен сън през нощта. Според експерти това е така, защото бебетата губят способността си да се успокояват, докато загубеният сън е изпълнен с истерия.

По време на тестовете експертите прегледаха 230 двойки майки и деца, като установиха, че бебетата, които спят в една стая с родителите им, са много по-малко склонни да заспиват в 20.00 часа. Освен това децата на 9-месечна възраст спели по-малко през нощта, имали по-кратки периоди на сън и лош сън.

Установено е, че едно 9-месечно бебе спи средно 10. 5 часа на ден, но когато споделя една спалня с родителите си, количеството на съня намалява до 9 часа и 47 минути.

Това се дължи на факта, че родителите са четири пъти по-склонни да поставят бебето в леглото си през нощта. В резултат на това бебето, което се събужда по време на сън, не може да заспи само. Тогава то има нужда от кърмене и люлеене. Ето че спането на бебето при родителите може и да не е толкова добра идея!

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати