Колко често се уринира по време на бременност

Бременните уринират по-често

Колкото и да са ви обяснявали, че бременността е един от най-щастливите периоди в живота на една жена, вие знаете, че това не е съвсем така.

Да, няма нищо по-хубаво от това да усещате, че във вас расте живот, както и няма по-хубав и запомнящ се момент от появата на вашата рожба. Никакъв спор по този въпрос.

Но всяка жена, която вече е ставала майка, знае, че бременността не е толкова лека задача, особено в нейния край, когато коремът се издува като балон, крайниците започват да тежат, а придвижването става все по-трудно. На всичкото отгоре се налага все по-често да ставате от леглото, защото имате чести позиви за уриниране...

Да, бременните жени уринират по-често от тези, които не носят живот в утробата си. Всъщност честото уриниране е един от първите симптоми за бременност.

През първия триместър женската матка започва да нараства, притискайки пикочния мехур, което в допълнение с настъпилите хормонални промени води до позиви за често уриниране. Понякога те си остават само позиви, които не дават реални резултати, но ви карат да отскачате често до тоалетната, включително и нощно време.

Няма някаква статистика, която да показва колко често се уринира по време на бременност, защото това е строго индивидуално. Успокояващ е фактът, че навлизайки във втория триместър от бременността, позивите за често уриниране намаляват и настъпва временно осигуряване на физически комфорт.

Когато плодът е вече голям, бременните отново започват да уринират често

През последния, трети триместър на бременността, честотата на уриниране при бременните отново нараства. Бебето вече е голямо и се намира ниско в коремната област, с което притиска почти всички вътрешни органи. Особен натиск оказва върху пикочния мехур, което неминуемо довежда и до зачестяващо желание за уриниране.

Единственият съвет, който можем да ви дадем в този случай, е да намалите приема на течности след 16 ч., за да не ви се налага нощно време да предприемате досадни разходки от леглото до тоалетната и обратно. Казаното обаче в никакъв случай не означава да ограничите приема на достатъчно течности през деня. В противен случай може не само вашия организъм, но и този на бебето ви, да се дехидратира.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати