Правете тези неща, за да увеличите шансовете си за забременяване

Съществуват техники за по-бързо забременяване

Забременяването е щастливо събитие върху, което никога не можем да имаме пълен контрол. Но някой сравнително прости промени в начина на живот значително могат да увеличат шансовете ви за забременяване. Ето някои изпитани съвети за лесно забременяване:

1. Поддържайте здравословно тегло

Ако трябва да загубите няколко килограма, сега е най-доброто време да го направите. Наднорменото тегло може да окаже отрицателно въздействие върху шансовете ви да забременеете, а недохранването, особено ако имате нередовна менструация, също може да предизвика проблеми. Това е така, защото мастните клетки са свързани с производството на естроген и ако не са в норма, това може да затрудни производството на хормоните, участващи в овулацията. Наднорменото тегло също може да увеличи риска от инсулинова резистентност, което може да наруши овулацията. При мъжете, затлъстяването е свързано с ниски нива на тестостерон и лошо качество на спермата.

2. Намалете стреса

Йогата ще ви помогне да забременеете по-бързо

Когато искате да забременеете бързо, по-важно от всякога е да контролирате стреса. Има редица изследвания, които показват, че стресът може да повлияе на менструалния цикъл на жената. А при мъжете може да повлияе на производството и качеството на спермата. Плюс това, всички знаем, че стресът причинява ниско либидо. Не можем да премахнем стреса от живота си, но можем да избираме как да се справим с него. Спорт, масаж, йога, медитация и акупунктура са доказани техники против стрес.

3. Откажете пушенето

За по-бързо забременяване откажете пушенето. Проучванията показват, че при жените, които пушат, има повишен риск от безплодие. Тютюнопушенето също така драстично увеличава риска от спонтанен аборт, извънматочна бременност и усложнения при бременност, така че определено е най-добре да спрете сега.

4. Въздържайте се от консумацията на алкохол

От една до пет напитки на седмица за жена се счита за умерена консумация на алкохол и не би трябвало да влияе върху плодовитостта ви. Пиенето по време на бременност може да има сериозни последици за бебетата, от вродени дефекти до обучителни затруднения. За бъдещите бащи правилото е не повече от две напитки на ден. Твърде многото алкохол може да доведе до висок естроген при мъжете.

5. Увеличете приема на витамини и минерали

Приемът на витамини увеличава шансовете ви за забременяване
Снимка: 1

Сега е моментът да започнете да приемате мултивитамини, ако вече не го правите. Нуждаете се от фолиева киселина за предотвратяване дефекти на невралната тръба, дефекти на сърцето и крайниците, през първите няколко седмици от бременността. Освен това жените с недостиг на желязо могат да имат лошо качество на яйцеклетките и нарушения в овулацията. Недостигът на витамин В12 може също да доведе до неправилна овулация, а недостигът на витамин D може да попречи на хормоналния баланс. Витамин С може да подобри хормоналните нива, а селенът също е важен, тъй като помага за защита на яйцеклетките и спермата от увреждане от свободните радикали.

6. Точно време

Да знаете точно кои са фертилните ви дни е ключът към бързото забременяване. Ако имате типичен 28-дневен цикъл, ще овулирате около 14-ият ден преди следващата менструация, но не всяка жена има редовен цикъл. Има много начини да проследите овулацията си, за да сте сигурни, че сте уцелили точното време от месеца.

Виж повече

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати