ezine.bg»Статии»Семейство»Бременност и Раждане»Кога започва да ти се гади, ако си бременна?

Кога започва да ти се гади, ако си бременна?

ГеновеваГеновева
Копирайтър
443187
При някои бременни жени гаденето продължава дълго
Дървена детска игра за добра памет
Препоръчано за деца:
Дървена детска игра за добра памет
38.00 лв.
Виж ››

Кога започва да ти се гади, ако си бременна? Това е въпросът, който вълнува много момичета, съмняващи се, че очакват бебе. Истината е, че всеки организъм е различен, така че появата на гадене е строго индивидуална.

Но е факт, че при някои бременни жени гаденето се появява дори преди да знаят, че са заченали. Така че това може да се случи още през първата седмица.

Гаденето през бременност е нещо нормално и се случва на 70-80 процента от бременните жени. Дори е много малка вероятността да не повръщаш, докато си бременна.

Истински късметлийки са тези дами, които имат щастието да не усещат гадене, докато са бременни. Някои бременни изпитват това неразположение сутрин, така нареченото сутрешно гадене. Но има такива, при които това може да случи по обяд или през нощта.

Успокояващото за бъдещите майки е, че много рядко това продължава през цялата бременност. В повечето случаи гаденето е на лице първите три месеца, а при някои жени до шестия месец.

Ако сте бременна и имате гадене, някои лекари препоръчват при това положение да ядете солети, бисквити или сухари за облекчаване на гаденето при бременност.

А други препоръчват да се пие вода, често и на малки глътки, защото е много опасно, ако се обезводните. Също така да отбягвате миризми от почистващи препарати и силни парфюми, това може да обостри вашето гадене.

Ако се чувствате зле и ви се гади много, вариант е в чаша топла вода да разтворите половин лъжичка сол и мед. Трябва да я изпиете на малки глътки. Ако и това не ви помогне, може да пробвате с картофи. Някои казват, че картофите облекчават гаденето през бременността. Консумирайте ги сварени или задушени.

Американски учени твърдят, че гаденето през бременност е защитна реакция на плода към външни фактори, които могат да му навредят. Така че избягвайте да стоите в помещения, където се носят остри миризми.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати