Ето кои задължения правят децата добри ученици

Възлагайте на децата домашни задължения

Много родители се страхуват да дават домашни задължения на децата си. Смятат, че невръстните им наследници биха могли да се наранят при готвене, чистене, миене на чинии, подреждане или простиране. Оказва се обаче, че подобрен род занятия са много полезни за хлапетата и дори способстват те да показват по-задоволителни резултати в училище.

Децата, които са включвани в домашните задължения са по-добри ученици и могат да се похвалят с високо самочувствие, твърди ново британско проучване, цитирано от изданието Дейли мейл.

В изследването са анализирани данни от близо 10 000 дечица.

Според авторите на труда малчуганите, които не се включват в домакинската работа, са с до 30 процента по-нещастни от останалите. Те се чувстват неудовлетворени и показват по-ниски резултати в обучението си.

Децата, които вършат къщна работа, са по-добри ученици

За сметка на това децата, които взимат участие в къщните задължения на своите родители, са с по-висока обща култура и успяват да изпъкнат при изучаването на редица дисциплини като математика и природни науки. Те също така показват, че са по-самостоятелни за възрастта си в сравнение с хлапетата, които не се включват в грижата за дома.

Виж повече

Рейтинг

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати