Оргазъм по време на раждане

Оргазъм по време на раждане

Оргазъм по време на раждане звучи абсурдно, дори нелепо за повече жени, които са раждали и за преживели от 10 до 20 часа родилни болки. Вероятността да изпиташ оргазъм по време на раждане е много малка, но в света има жени, които твърдят, че нормалното раждане при тях е било удоволствие и са изпитали дори не един, а часове в оргазъм, докато са раждали.

Звучи наистина абсурдно за тези от нас, които са преживели болезнени контракции по време на раждане, но е медицински факт, че някои жени изпитват оргазъм по време на раждане или така нареченото Оргазмично раждане.

Жени, които са го преживели, казват, че е неописуемо усещането да родиш по този начин. Някои от тези жени твърдят дори, че оргазмите им по време на раждане са били буквално разтърсващи.

Американски учени са разпитвали различни акушерки и някои от тях твърдят, че са били на раждания, при които видимо родилките са изпитвали удоволствие, а не така известната ни болка при раждане. Също така акушерките са споделили, че някои от самите жени са признали пред тях за продължителен оргазъм по време на раждане.

Оргазмично раждане

Има много документални филми по тази тема като Оргазмичното раждане: най-добре пазената тайна, от който може да разберете много подробности за този медицински феномен.

Разбира се, като се говори за раждане, то трябва да се изпита - едва ли някой от нас може точно да опише какво се случва и какво се чувства, особено ако става въпрос за оргазъм по време на раждане.

Причината да има вероятност да изпитате оргазъм по време на раждане се дължи на хормона окситоцин, без който няма как да се проведе самото раждане. Този хормон се отделя, за да ни помогне да родим, но също така го отделяме и когато правим секс. Наричаме го още хормон на любовта.

Високото ниво на окситоцина по време на раждане може да накара жената да се чувства и държи странно, дори да издава странни звуци и да вика, да заеме странни пози или да изпитва нуждата да си движи тялото. Това са все неща, които жените правят или изпитват и по време на секс.

Вместо стряскащите родилни болки дано бъдещите майка да изпитат този тип раждане и да разказват за него.

Виж повече

Рейтинг

3
Общо 1 гласували
5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари