Плачът на бебетата уврежда мозъка им

Бебе

Продължителният плач на бебета може да увреди мозъка им и те да развият различни проблеми по-късно в живота си, твърдят британски специалисти, пише вестник Дейли Мейл.

Една от най-добрите педиатърки на Острова Пенелопи Лийч твърди, че през дългите периоди на плач се произвежда твърде много кортизол. Това е хормонът на стреса, който е способен да увреди бебешкия мозък.

Досега широкоразпространена бе теорията, че бебетата могат спокойно да бъдат оставяне от родителите си да плачат до 20 минути. Тази теория поддържат специалистите, които смятат, че когато бебето бъде оставено да плаче, то се научава кога трябва да заспи.

Според д-р Лийч обаче бебетата не са психически зрели, за да се научат да заспиват, когато трябва. Педиатърката твърди, че бебето все пак наистина ще спре да плаче след известен период и ще заспи, но защото е изтощено и отчаяно, че не е получило помощ.

Бебешки Плач

Доктор Лийч набляга на факта, който е добре да знаят всички родители, а именно, че плачът е единственият начин за бебето, чрез който то сигнализира, че не се чувства добре.

В същото време проучване на австралийския Институт за детски изследвания Мърдок, който бе публикудан миналия месец, твърди, че т. нар. контролиран плач, използван от родители за нормализиране на процеса на бебешкия сън, не се отразява вредно на децата им в по-късна възраст, уточнява вестник Индипендънт.

Рейтинг

5 2
4 3
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
виви
виви
05.02.2015 02:40
Защото това е преди аз имам беше тогава бебето развитието искам да пием плачем в мозъкът най-бързото по информацията
илачите ги нещо и отмине си оправните
0
0