ezine.bg»Статии»Семейство»Отглеждане на детето»Бъбривите родители отглеждат по-умни деца

Бъбривите родители отглеждат по-умни деца

Бъбривите родители отглеждат по-умни деца

Ако от ранно детство децата слушат как родителите им провеждат разговори, това може да ги направи по-умни, твърдят учени. Разбира се, всички от нас знаят, че е важно децата да ни чуват да говорим и да комуникираме - все пак децата се учат от нас и както знаем, копират отново от нас.

Така че, мили родители, ако искате детето Ви да е по-умно, говорете пред него и на самото него разбира се.

Важно е също така да се обяснява и наистина да се говори с детето, което важи най-вече за майките. Майчиният глас освен поучителен може да се окаже и успокоителен за децата - все пак децата чуват гласа на майките още в корема им.

Значение има и това колко думи изричате, за да може това да повлияе на интелигентността на вашето дете. Тъй като децата са като попивателна гъба и обичат да повтарят почти всяка дума, която чуят, трябва да внимаваме как се изразяваме и какви думи използваме. Децата попиват всичко и се учат наистина бързо от това, което ги заобикаля, особено от родителите си.

Освен това те се учат от нас как да отговарят и как да общуват, затова обърнете внимание на качеството на речта, която чуват децата.

Родители и деца

Изследователи твърдят, че децата, които слушат повече разговори между майките и бащите си, разсъждават много по-добре и също така разпознават числата и различните форми, което до известна степен подкрепя твърдението, че бъбривите родители отглеждат по-умни деца.

А винаги има и изключения и както всички знаем, някои хора и деца са природно надарени и това дали родителите са бъбриви или не, не влияе на неговата интелигентност.

Под бъбриви трябва да разбираме, че просто обичаме да говорим, и то правилно. Само правилното говорене може да е полезно за нашите деца. Ако сме вулгарно бъбриви, това може да е пагубно за възпитанието на децата.

Така че, мили родители, бъдете бъбриви не само за да са по-умни децата Ви, а и за да са по-общителни и любознателни. Все пак ние сме тези, които трябва да покажат света на децата си, да ги научим да говорят, да им обясним всичко, което ги заобикаля и разбира се - да ги възпитаваме.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати