6 неща, които са забранени по време на бременността

пушенето е забранено при бременността

Да имаш дете е най-голямата радост в живота на една жена. Бременността е и изпитание за тялото ни и макар да сме устроени така че да го издържим, трябва да внимаваме, за да не предизвикаме нежелани последствия.

Ето какво не трябва да правите по време на бременността:

1. Забравете за цигарите и алкохола – напълно! Нито цигара, нито чаша вино, нищо! Всяка глътка или вдишан цигарен дим са риск за живота на детето. Не си струва да поемате такъв.

2. Може би не всичко ще мине гладко – може да ви се догади веднъж-два пъти, това не е изключено. Както споменахме, става дума за индивидуалния организъм на всяка жена и поносимостта й към симптомите, свързани с бременността. Важно е да приемете всичко спокойно, защото то е нещо естествено. Не се плашете, за да не си навлечете излишен стрес.

3. Не пропускайте прегледите при лекаря си – те са абсолютно задължителни по време на бременността. Лекарят ви трябва да наблюдава както вашето, така и състоянието на плода. Посещавайте го в точно уречения ден и час, без извинение.

посещение на лекар през бременността

4. Не изкупувайте бебешките магазини – изчакайте бебчето да се роди. Купете само най-необходимото. Подгответе списък с всичко, което бихте искали да вземете за детето и го направете, чак когато се появи на бял свят.

5. Не очаквайте нищо, за да не се разочаровате или изненадате прекалено – обикновено, което става дума за първо дете, все още сте неопитен родител и всичко, което знаете за раждането и живота след него, е от форуми, съвети, приятелки и чужди мнения. Не е задължително да имате следродилна депресия, нито да изпитвате трудности с отглеждането на бебето, нито да имате проблемна бременност. Всичко зависи от собствения ви организъм и е строго индивидуално.

6. Приемете промяната с килограмите – тук нещата отново са индивидуални, зависещи от това дали имате склонност към напълняване или не. Може да качите по-малко или повече килограми. Не се ограничавайте, но подбирайте храната, която консумирате. Важно е да се храните с полезни и здравословни продукти. След това, връщането във форма ще е по-лесно.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати