Как да се справим с хормоните по време на бременност

Бременните жени са несигурни в себе си

Бременността е красив щастлив период, в който тръпнем в очакване нашето мъниче да се появи на бял свят.

Но с напредването на бременността се появяват редица процеси и промени, които от своя страна променят и нивата на хормоните в организма. Настъпват онези моменти, в които ту ни се плаче, ту ни се смее, а тези, които са около нас, се чудят какво да направят.

Истината е, че не можем да премахнем неочакваните изблици на бушуващите хормони, но има неща, които да успокоят моментните настроения. Ето как да се справим с хормоните по време на бременност.

Разходки

Освен че разходките ще влияят благоприятно при развиването на плода, но и ще разсее мислите ви.

Четене на книги

На пазара има изключително богато разнообразие от книги, свързани с бременността и отглеждане и възпитание на дете. Разбира се, не е задължително да прочетете подобни книги, но те максимално биха могли да ви подготвят за бъдещото ви мъниче.

Хранете се здравословно

Полезните вещества в храната биха укротили бушуващите хормони през бременността и така вие ще се чувствате много по-спокойни. Освен това витамините ще действат благоприятно върху правилното развитие на плода.

Най-успешно се справят с хормоните по време на бременност онези, които имат подкрепата на своите близки. Те трябва:

• да бъдат търпеливи, тъй като променливите настроения и желания са диктувани, както вече казахме, от хормоните по време на бременност;

Бременност

• забавлявайте бременната дама и я водете на местата, които обича;

• не спирайте да показвате своята любов.

Жените през този период се чувстват различно, поради това, че тялото се променя и оттам изникват и въпросите: Грозна ли съм, той все още харесва ли ме? Разговаряйте.

Разговорите, в които жената ще изкаже своите тревоги, неспокойни мисли, ще я накарат да се почувства сигурна и спокойна. Обмисляйте варианти за име на бебето и неща, свързани с появата на малкото слънчице. Подгответе част от нещата, които ще са ви нужни, особено ако сте в напреднала бременност.

Виж повече

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати