Да помогнем на детето да запомня по-лесно уроците си?

Има как детето да запомни по-лесно таблицата

За да помогнете на детето да запомни по-лесно уроците си, най-напред трябва да провокирате тяхното любопитство. Добре е съдържанието на урока да бъде сведено до детското ниво на възприемане, особено за децата, които са между 1-ви и 3-ти клас.

Може най-напред да му преразкажете урока с ваши думи и след това то да се опита да го повтори, дори и да е разбрало всичко в час, защото не е достатъчно информацията само да влезе в главата и да бъде запомнена, ученикът трябва да може да намери тази информация отново, когато тя му потрябва.

Детето трудно ще научи уроците си, ако не може да си представи каква ще бъде ползата от това. Трябва да му обясните, че когато порасне, знанията, които е получил в училище, ще му помогнат да стане такъв какъвто пожелае, по този начин детето ще получи мотивация и ще започне да влага повече усилия в ученето.

Таблицата за умножение

При таблицата за умножение, най-добрият вариант е да оставите детето само да реши кой начин за запаметяване е най-подходящ за него. Нека първо се упражнява да казва таблицата за умножение по ред: 1×2, 2×2, 3×2 и така в този ред. След това може да преминете към разбъркано смятане: 1×2, 8×7, 5×5 и т.н.

Стихотворенията

Научете детето да помни стихотворения

Как да запомни по-лесно стихотворение? Един от най-ефикасните методи е да развиете асоциативната памет на детето, например на всеки стих да съответства по някоя картинка, това ще го улесни да осмисли и да наизусти текста. За да не блокира в час, помогнете му да се научи да декламира стихотворението така, сякаш е в училище, пред учителя и съучениците си.

Време за контролно/тест

Математика, география, български език или история, няма значение. Преди да започне самата подготовка за контролното, трябва да установите какво знае детето и на какво да наблегнете повече. Тук може да заложите на игровия метод, поиграйте на учител и ученик, по този начин детето изработва в ума си полезни пищови за контролното.

Виж повече

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати