ezine.bg»Статии»Семейство»Сватба»Какъв цвят да бъде сватбената рокля?

Какъв цвят да бъде сватбената рокля?

Сватба

Когато става въпрос за цвета на сватбената рокля, сякаш необходимостта от избор отпада. По традиция роклята на булката е бяла, тъй като този цвят символизира нейната чистота. Искрящо бяло, или лек нюанс на слонова кост - най-често до това се заключава дилемата.

С развитието на модните тенденции все повече млади жени разчупват традициите и решават да заложат на по-нетрадиционните и модерни варианти, включващи сватбена рокля в друг цвят.

За феновете на дръзките предложения са следващите подсказки, които ще ориентират желаещите да изберат нещо по-рисково в цветово отношение. Какво символизират различните цветове?

Жълта сватбена рокля

Често определят жълтия цвят като щастлив. Той е символ на мъдростта и интелигентността. Слънчевият цвят има връзка с чувството за хумор и любопитството към света.

Розова сватбена рокля

Розова сватбена рокля

Розовият цвят е символ на нежност и както белият предизвиква асоциации за чистота и невинност, но женствеността, любовта и свежото очарование у него доминират.

Синя сватбена рокля

Синият цвят е морски и извиква представа за спокойствие и умиротворение. Светлите нюанси на синьото са идентични с доброто здраве и мекотата, а тъмното се свърза със силата, знанието и почтеността.

Зелена сватбена рокля

Зеленото говори за хармония и баланс. Светлите тонове на този цвят се свързват с мира, а ако булката носи тъмнозелено, излъчването говори за лоялността, на която държи.

Червена сватбена рокля

Червена сватбена рокля

Червеното е огнен цвят и се иска истинска смелост, за да се направи такъв избор за сватбена рокля. Този цвят също навява асоциации за любов, тъй като се свързва с празника Свети Валентин. Не бива да се забравя, че той е символ и на силата, енергичността и страстта и не подхожда на нежно сантиментално изражение.

Сватбена рокля в телесен цвят

Кафявият е цветът на земята и създава връзката с природните сили. Този цвят подхожда на жената, чието излъчване се свързва със стабилността и консервативността.

Лилава сватбена рокля

Този цвят е наречен кралски, тъй като е предпочитан от особите със синя кръв. Той се свързва с авторитета и властта, но не само това. Поражда асоциации за магията, мистерията и силата, която те носят.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати