Как да се справим с хиперлактацията

Кърмене

Хиперлактацията може да се окаже проблем за една родилка, както липсата на кърма при други. Това може да е неудобно както за вас, така и за бебето, особено, ако струята, която потича от гърдата ви, е много силна.

Тя предизвиква раздразнителност и има вероятност да се задави бебето. Затова е важно хиперлактацията да се овладее. Първите два-три месеца е нормално да имате хиперлактация, защото организмът ви още не се е нагодил към кърменето.

Ако имате твърде много кърма и болезнени гърди, сложете бебето да суче по-често, ако не иска, изцеждайте гърдите с помощта на помпа, но изцеждайте малко количество, колкото да се успокоят гърдите.

Ако цедите напълно гърдите, има шанс да си предизвикате още по- силна лактация, тъй като кърмата се произвежда според нуждите на бебето и това колко изяжда то.

Ако проблемът с лактацията ви продължава, лесен начин да се справите с него, е да пиете градински чай, той нормализира лактацията.

Пийте чая при нужда и когато количеството се нормализира, спрете. Също така има храни, които предизвикват хиперлактация, като ядк и лук. Избягвайте ги.

Чаят от мента също може да намали хиперлактацията, но не прекалявайте, за да не преустановите производството на кърма и бебето ви да остане гладно.

Гърдите могат да са много чувствителни по време на бременността и когато кърмите, затова е необходимо да носите сутиен за кърмачки.

Ако сте изпробвали всичко написано дотук, но все още не можете да се справите с хиперлактацията, е добре да посетите лекар. Така ще получите професионален съвет и ще решите проблема.

Виж повече

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати