Как да се справим с тръшкането на детето

Ако детето се тръшка, поговорете с него

Децата имат периоди, в които плачат за всяко нещо и се тръшкат. Специалистите твърдят, че почти всяко дете преминава през този етап по време на своето израстване.

За родителите е много трудно, когато децата им са в тези периоди. Но все пак има как да се справите с тръшкането на детето.

Най-напред опитайте да поговорите спокойно с хлапето и да му обясните, защо не бива да прави така. Говорете с детето си, то слуша единствено вас и ви има доверие.

Ако обаче изпада в истерия, тогава случаят е много труден и ще трябва да проявите огромно търпение... Понякога децата се тръшкат, защото знаят, че така манипулират родителите си. Това, което можете да направите, е да игнорирате подобно поведение.

Някои родители са много против детето им да се въргаля по земята и да се тръшка. Но при много случаи, когато малчуганът не получи внимание, той усеща, че греши и спира да реве и упорства.

Дете и родител

Друг вариант, който можете да пробвате, е да наградите детето например с любимото лакомство. Или да му подадете ръка, да го извикате и да го успокоите с мили думи.

След като спре да реве, се опитайте пак да си поговорите с него. Децата възприемат и се учат на най-много неща до 3-годишна възраст, използвайте този период, за да обяснявате и да показвате, кое трябва и кое не.

Децата попиват като гъба всичко, което виждат и чуват. Има вероятност детето да вижда как другите деца се тръшкат и да копира от тях. Отделете го от тази среда, ако виждате, че детето ви се повлиява отрицателно.

Да се справим с тръшкането на детето е много уморително, но като родители, ние трябва да сме пример и добри учители за децата ни. Ако обаче детето се тръшка упорито за всяко нещо, може би е необходимо да се консултирате с психолог. Той ще ви каже как точно да подходите в конкретните ситуации.

Виж повече

Рейтинг

5 1
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Нали
Нали
12.11.2019 08:40
Аз съм вече на последен етап. Пробвах всичко не успях да успокоя дъщеряси която е на две години. В някакво чудо се виждам, но не искам сякаш да я водя на лекар защото ще я тъпчат с лекарства.
0
0