Зрителният контакт е ключът към здравия брак

Зрителният контакт е ключът към здравия брак

В първите дни на една връзка, когато се влюбите в някого, всичко, което правите, е да се взирате един в друг. Понякога прекарвате дълги нощи, взирайки в очите на другия, но след това започвате да живеете заедно, сключвате брак, раждат ви се деца и животът ви завърта в друга посока.

Или сте твърде уморени, за да водите задълбочени разговори за връзката си, или ако го правите, тези разговори обикновено се провеждат, докато единият прави омлет, а другия гледа телевизия.

Според езика на тялото избягването на контакт с очите може да означава липса на доверие, нечестност и липса на искреност.

Даването на зрителен контакт показва на съпруга или съпругата ви, че ви е грижа за разговора, който водите в момента и най-важното за връзката ви.

Нещо повече, осъществяването на зрителен контакт може да помогне да събуди онези заспали романтични чувства, които избледняват, когато сте заедно от дълго време.

Здрав брак

Известната биологична антроположка Хелън Фишър написа в своята книга Антропологията на любовта следното: Контактът с очите активира една примитивна част от човешкия мозък, която предизвиква една от двете основни емоции - привличане или отдръпване.

В резултат на това - допълва Фишър - може би именно очите, а не сърцето или мозъкът е първоначалният орган на романтиката.

Така че, ако чувствате че връзката ви е в застой, опитайте се да гледате партньора си в очите всеки път когато разговаряте.

Виж повече

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати