Симптоми, че детето ви се храни лошо

лошо хранене при дете

Всички искаме най-доброто за децата си, нали? Като родители, ние правим всичко възможно, за да осигурим добра и здравословна среда за нашите малчугани. Понякога обаче, колкото и усилия да полагаме, децата могат да страдат от различни хранителни дефицити.

В такива ситуации е много важно да се опитаме коренно да променим тяхната диета, за да можем да им помогнем в справянето с този проблем.

Вижте 3-те симптома, които подсказват, че детето ви се храни лошо.

1. Депресия и тревожност

Депресията и тревожността се зараждат в мозъка на човек и могат да бъдат предизвикани от различни хранителни дефицити. В протеина се съдържат аминокиселини. Протеинът, идващ от растителни хранителни източници, обаче съдържа непълен брой аминокиселини. Протеинът в животинските храни е богат на абсолютно всички аминокиселини, като те се абсорбират много по-лесно от организма.

Чудите се защо аминокиселините са толкова важни? Мозъкът използва аминокиселините за създаване на невротрансмитери. Чували ли сте някога за серотонин, ендорфини, катехоламини? Когато са балансирани правилно, тези невротрансмитери ни помагат да се чувстваме щастливи и спокойни, вместо депресирани и разтревожни. Диетата с голямо количество висококачествен протеин е ключът към решението на този хранителен дисбаланс.

2. Късно проговаряне

тъжно дете

Късното проговаряне може да бъде свързано с дефицит на витамин B12. Децата не трябва да приемат хранителни добавки с този витамин, преди да им е направен тест за дефицит на витамини. Въпреки това, увеличаването на приема на естествените храни, богати на витамин В12, е добра алтернатива на хранителните добавки.

Храните с високо съдържание на витамин В12 са: говеждо месо, пилешко месо, риба, миди, свинско месо, млечни продукти и яйца. Няма растителни хранителни източници, богати на витамин В12.

3. Суха кожа и коса

Сухата кожа и коса могат да бъдат свързани с недостиг на мастноразтворими витамини - А, D, Е и К2. Ако забелeжите, че детето ви има суха кожа и коса, едва ли есенно-зимния сезон е причината за това. Недостигът на мастноразтворими витамини също може да е в основата на проблема.

Разбира се, винаги трябва да се консултирате с педиатър, преди да вземете каквито и да било мерки, но това определено е нещо, на което да обърнете по-специално внимание.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати