ezine.bg»Статии»Семейство»Бременност и Раждане»Мога ли да забременея по време на менструация

Мога ли да забременея по време на менструация

ГеновеваГеновева
Копирайтър
443187
Забременяване по време на менструация
Фасонка със сензор за движение, 60 W
Практичен аксесоар за вашия дом:
Фасонка със сензор за движение, 60 W
32.00 лв.
Виж ››

Всеизвестен факт е, че докато една жена е в менструален цикъл и първите дни след него, шансът да забременее е по-малък. Но все пак той съществува. Така че забременяването по време на цикъл е възможно.

На всички ни е ясно, че най-сигурният момент за забременяване е по време на овулация.

Това са няколко дни в месеца, с които всяка жена трябва да е наясно. Тогава шансът за зачеване е най-висок. И съответно, ако не желаете това да се случи, трябва да сте предпазливи по време на секс.

И въпреки това лекарите припомнят, че има случаи, в които жени забременяват по време на менструация.

Това се дължи на няколко факта. Първият е, че сперматозоидите могат да съществуват дълго време в женския организъм, средно до 5 дни. Но ако не стигнат фалопиевите тръби, сперматозоидите могат да са активни до 7 дни в жената, ето затова е съвсем възможно да се получи зачеване в случай на по-ранна овулация.

При повечето жени овулацията настъпва около 10-14 дни след започването на менструацията, но все пак всеки организъм е различен и има жени, които имат ранна овулация - до 5 дни след приключването на цикъла. В такива случаи, ако в тялото на жената има живи сперматозоиди, тя може да забременее.

Бременност

Също така има случаи, в които жената може да обърка овулацията си с менструация, това може да се случи при жени с нередовен цикъл. Понякога овулацията е придружена с леко кървене и ако жената има нередовен цикъл, от там може да се получи объркване. При наличие на рискован сексуален контакт, шансът за забременяване пак е голям.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати