Ползи бащата да присъства по време на раждането

Баща по време на раждането

Казват, че само жена, която е раждала без епидурална упойка, може да разбере как се чувства мъж с лека температура. Ако трябва да предположим, тази шега със сигурност е измислена от представител на силния пол, който със сигурност не е присъствал на едно истинско раждане.

Раждането е не само велико тайнство, но и една доста тежка и кървава битка, която завършва с най-големия дар, която може да получи един човек - нов живот.

У нас през последните години все повече мъже присъстват на раждането на децата си, като има доста крайни и противоречиви мнения и от страна на двата пола относно тази практика.

В България присъствието на бащата по време на раждане е платена услуга, което е допълнителна причина много семейства да решат да не се възползват от нея. Но, ако приемем, че не трябваше да се заплаща допълнително, дали наистина мястото на бащата е в родилната зала?

Раждане

Ето и пет основателни ползи от присъствието на бащата в родилното;

Няма причина жената да се притеснява от присъствието на мъжа си по време на раждането, както и да таи несигурност дали той няма да промени отношението си към нея, след като стане свидетел на същинското раждане.

Не бива да забравяме, че по време на раждането таткото се намира до главата на родилката и държи нейната ръка, а не се намира на мястото на гинеколога, т.е. По-голямата част от процеса остава скрита за него, но преживяването е все така интензивно.

Близък човек по време на едно такова силно преживяване може да бъде от голяма важност за вас. Не бива да се притеснявате, че по-силната ви половинка може да припадне - дори и да се случи, после ще има още една тема, по която да се шегувате.

По време на раждане жената се намира в изключително сложно положение, затова е добре да има силен и неутрален човек на нейна страна.

Да поканите таткото да присъства на раждането на бебето е като да споделите с него един от най-сините и изключителни моменти в живота, затова не се колебайте и му предоставете този шанс.

Родилна зала

Ако половинката ви стане пряк участник в процеса на раждане, не само в правенето на бебето, то ние ви гарантираме, че той коренно ще промени начина, по който гледа на вас. Вие вече няма да сте просто любимата му жена, вие ще сте онзи супер човек, който има способността да създава хора.

И на последно място, но не и по важност - присъствайки по време на раждането, таткото ще има и рядката възможност да пререже пъпната връв на детето си. А това е чест, която всеки мъж заслужава.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати