Добре ли е да забременеете или родите през високосна година?

Добре ли е да забременеете или родите през високосна година?

Сигурно сте чували от нашите баби, че през високосна година не трябва да настъпва никакви промени в начина ни на живот. Добре ли е тогава да забременеете или родите през такава година - все пак каква по-голяма промяна от тази може да настъпи в живота ни?

Тук ще ви запознаем с някои суеверия и твърдения, свързани със забременяването и раждането през високосна година.

1. Както казахме, през високосна година не е добре да настъпват никакви промени, така поне твърдят по-възрастните хора. Ако решите да им се доверите и съвсем планирано искате да забременеете, то тогава ви съветваме да изчакате следващата година;

Високосна година

2. Не всички двойки имат късмета да могат да планират кога да имат бебе. Зачеването рядко става "по желание на клиента" и има много двойки, които без да имат някакви здравословни проблеми, чакат в продължение на години, докато се сдобият с отроче. Което. от своя страна, означава, че има и много двойки, които времето ги притиска. Тогава забравете изцяло за гореописаното суеверие, защото ще ви споделим, че има и друго - децата, родени през високосна година, са големи късметлии!

3. Ако забременеете през високосна година, трябва да стоите далече от остри предмети, защото може да нараните не само себе си, но и плода си. Също така не трябва да се подстригвате по време на цялата бременност, защото така ще привлечете лошия късмет към новороденото.

Забременяване във високосна година

4. Знаете, че през високосна година се носи само сребро. Същевременно да кичите новороденото си през високосна година бебенце, би било невъзможно или поне свързано с много рискове. Тогава пришийте в дрехата или в чаршафчето му сребърна монета, за да не го застигне лошият късмет.

5. Ако бебето ви се роди точно на 29 февруари, то тогава го чака много късмет. Важно правило е обаче никога да не празнува своя рожден ден точно на тази дата, а преди или след нея.

В заключение ще кажем, че всички тези суеверия са чужди за християнската вяра и според нея можете както да се омъжите и забременеете на високосна година, така и да родите дете. Както се казва - всичко е дело на Божия промисъл!

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати