ezine.bg»Статии»Семейство»Семейни Отношения»Десет изненадващи предпоставки за развод

Десет изненадващи предпоставки за развод

Мариана ВидоваМариана Видова
Джедай
523010
Развод
Фасонка със сензор за движение, 60 W
Практичен аксесоар за вашия дом:
Фасонка със сензор за движение, 60 W
32.00 лв.
Виж ››

Човек, и добре да живее, се жени. И ако при бабите ни бракът е бил до живот, и диспут по този повод не е можело дори да има, днес много двойки предпочитат да се разведат. И да сложат край на отношенията си, в името на това да са щастливи, просто поотделно.

Трудно е да се каже точно какъв процент от браковете се разпадат и завършват с развод, но със сигурност може да предположим, че 100 процента от разводите започват с брак.

Причините за развод могат да са много и различни, като те може да варират от обичаното несходство в характерите на двамата, до тежки различия.

Ще се изненадате обаче какви други предпоставки за развод съществуват!

Брак в ранна или късна възраст

Онези двойки, които са се врекли във вечна вярност някъде около 20-тата си годишнина, често в една определена възраст започват да преосмислят нещата и могат да преценят, че не са се събрали с точния за тях човек.

Проблем има и при онези двойки, които са се събрали в една зряла възраст. За хора с изградени навици ще е изключително трудно да се променят така, че да се съобразяват с друг човек.

Семейства с две дъщери

Караниците водят до развод

Конкретна причина трудно може да бъде изтъкната, но статистиката е категорична, че семействата с две дъщери имат по-голям шанс да се разделят спрямо другите.

Неуспешна брачна фамилна история

Наличието на много разтрогнати бракове и раздели в рода също може да е от онези фактори, които да доведат до провал на настоящата ви връзка. Понякога хората сами се натоварват с усещането, че родът им се преследва от тежка фамилна обремененост в това отношение.

Брак по сметка

Все още процентът на браковете по сметка е твърде сериозен. Това обаче е връзка, която ще донесе само печал и на двете страни, принудени да живеят заедно без любов и топлина.

Тъжен партньор

Преди да кажете заветното да, погледнете снимките на своя избраник. А сега бъдете честни - смятате ли, че от това сърдито дете на снимките може да са е щастливо или да почувства внимание на половинката си.

Пушачи срещу непушачи

Да съжителстваш с човек, чиито пороци не споделяш, може да се окаже трудно предизвикателство, пред което понякога и любовта е безсилна.

Брак по технически причини

Раздяла

Когато първото дете е родено по-малко от 8 месеца след сватбата повдига въпроси, като това дете ви събира завинаги или забременяването е станало повод да узаконите отношенията си с партьонорката.

Жената изкарва повече

Нищо не наранява мъжкото самочувствие както жена, която практикува добре платена професия. Това е силен удар срещу мъжкото самочувствие и се оказва причина за развод.

Винаги да си прав

Онези, които винаги са прави, обикновено са най-самотни.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати