Нов хит в булчинската мода: разтворима екорокля

Нов хит в булчинската мода: разтворима екорокля

Да живее природосъобразно е една от целите на човечеството. Ето защо учени от Великобритания изобретиха новия хит в булчинската мода. Те откриха решение на въпроса, задаван от повечето младоженки какво да правят с булчинската си рокля след сватбата и медения си месец.

Учените измайсториха екологична рокля, която може да се разтваря във вода, пише вестник "Сънди телеграф".

Как става това? Платът съдържа поливинилов алкохол. Поливиниловият алкохол е единственият синтетичен полимер. Това е вещество без мирис и вкус и е напълно безвреден за човешкия организъм. Единствен от пластмасите поливиниловият алкохол се разтваря във вода. Тук е и тайната на новата булчинска екорокля.

След сватбата си младоженката просто може да я разтвори във вода, без този процес да е вреден за околната среда.

Създаденият от екип на университета Халам булчински модел може също да се трансформира в пет различни дрехи. Той ще бъде представен за пръв път на изложбата "Природосъобразен брак" в университета.

Целта на учените е да изследват отношението на обществото към модата за еднократно ползване. Проектът обединява изкуство и технологии, разкриващи потенциала на алтернативните материи в облеклото.

"Сънди телеграф" се шегува с новото изобретение като напомня, че булките, които решат да минат под венчило с разтворимата рокля, не трябва да забравят чадъра на сватбения си ден.

Рейтинг

5 1
4 2
3 3
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати