Митове за бебешките памперси

Бебешки памперси

Безспорно днес родителите са много улеснени в отглеждането на бебета. Удобствата, които ни предлага съвременният живот, са много и едни от тях са именно бебешките пелени и памперси.

Те обаче са обвързани с много потвърдени и непотвърдени рискове. Затова днес ще обърнем внимание на някои митове за бебешките пелени и памперси.

Съществува мит, че памперсите могат да предизвикат дерматит на нежната бебешка кожа или да се получи раздразнение. Това не е така и днес производителите ни предлагат наистина качествени продукти. Разбира се, че ако оставите бебето си с пълен памперс за няколко часа, тогава може и да се получи това, но същият ефект ще се постигне и с пелените.

Добре е също така да използвате специалните нежни детски кремчета, които допълнително ще се погрижат за кожата на вашето бебенце.

Битува погрешното мнение, че памперсите могат да предизвикат безплодие и изкривяване на крачетата. Безплодие при момченцата може да се предизвика при децата на възраст 9-12 години, така че тук дори и да не можете да смените еднократна пелена по една или друга причина, това не може да се случи.

Бебе с памперс

След като развенчахме едни от най-разпространените в мрежата митове за памперсите, можете и сами да решите кое да изберете за своето бебе.

Виж повече

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати