Как да изградите връзка между детето и новия си партньор

Среща на детето с новия партньор

Според статистиката приблизително всеки втори брак в света завършва с развод. Но това изобщо не означава, че животът свършва за мнозина. Семейните психолози разказват как да изградите щастлива връзка между детето и новия си партньор.

1. Съобщете, че имате дете възможно най-скоро

Колкото по-рано информирате своя нов ухажор, че имате дете от друг човек, толкова по-малко трудности ще имате в новите отношения. Ситуации, в които майките се опитват от дълго време да скрият такъв факт, се срещат много често. И често се случва, че в началото една жена просто не го съобщава, а след това нещата само се усложняват. Когато новият партньор разбере за детето, той може да се почувства объркан, предаден или отблъснат.

2. Информирайте детето за новата си половинка.

Не е желателно да информирате своите наследници за всеки мъж, с когото излизате на романтична среща. От друга страна, когато сте сигурни, че нещата между вас и новият ви приятел са сериозни, трябва да кажете на детето за новия си партньор.

3. Говорете за общи планове

Майка и дете

След като и двете страни са информирани една за друга, следващата стъпка е да предложите на детето и на новия си партньор да направите нещо заедно. Например да идете на кино, да хапнете в мола, или пък да се позабавлявате в игрална зала. Това са забавни занимания на неутрална територия, които ще минимизират дискомфорта от първа среща между детето и новия мъж в живота ви.

4. Подготовка преди запознанството на детето с новия ви мъж

След като и двете страни са приели да се срещнат, е редно да отделите малко време, за да ги подготвите. Например можете да разкажете на приятеля си какви са интересите на вашето хлапе. Така той ще може да го спечели на първа среща с подходящ подарък за деца или с интересни за него теми на разговор. Детето също трябва да бъде подготвено подобаващо. Разкажете за новия си приятел факти, които знаете, че ще впечатлят малчугана. Същевременно дайте да се разбере, че новият човек в живота ви няма да измести детето от вашия живот. Ако детето е скептично, не го насилвайте за среща. Но все пак помолете да даде шанс на ваши избраник, защото мнението му е важно за вас. А и го уверете, че когато сте трима може да участвате в по-забавни игри, отколкото ако сте само двама.

5. Как детето да се обръща към новия ви приятел

Дете и нов партньор

Обсъдете с вашия приятел как точно той би желал да бъде наричан от вашия малчуган. Някои мъже не се радват да свързват обръщения като батко и чичо с името им. Затова уточнете това и преди срещата обяснете на детето как да казва на своя нов познат.

6. Вашият приятел не е баща на детето ви

Ако детето се притеснява, че се опитвате да му намерите нов баща, обяснете, че това няма как да се случи. То винаги ще си има само един татко, но вашата нова половинка може да е неговият нов най-добър приятел, с който хлапето може да се забавлява по много различни начини. Той няма да го съди и да го поучава. Просто ще играе с него.

7. Запознанство на детето с новия ви партньор

Семейна среща

След като сте избрали място за срещата и двете страни най-после са представени една на друга, може да преминете към някаква обща игра заедно. Междувременно ще е добре, ако вашият приятел поддържа добро настроение и показва чувство за хумор. Малкият човек също така ще бъде впечатлен, ако приятелят ви го научи на нови трикове или умения.

Изграждането на връзка между детето ви и новия ви партньор понякога се случва бързо, а друг път изисква повече усилия. Не бързайте и не пришпорвайте нито една от страните. Дори и при първа среща нещата да не потръгнат, не се отчайвайте. Оставете да минат няколко месеца и след това може да повторите опита. Ако пък вашият наследник съвсем не иска да вижда вашата половинка, потърсете съдействие от близки или специализирана помощ от психолог.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати