Лоши фрази, които да не изричате пред млади родители

1 от 4 Снимки

1. Изглеждаш изморена.


Бъдете сигурни, че вашата приятелка знае отлично колко зле изглежда. А и как да бъде по-добре, когато има толкова много нови задачи и приоритети. Не е ваша работа да обсъждате нейния външен вид.

Да си родител безспорно е трудна работа. Ако вие сами не сте се сблъсквали с родителските грижи, само можете да си представите какво включва ежедневието на майките и татковците.

Особено в първите години от отглеждането на детето, това може да се окаже същински ад. Някои млади родители са късметлии да имат помощта на баби и дядовци, но други нямат това щастие и сами трябва да се справят с всичко.

Само си представете какво е да бдиш над детето си непрекъснато, да угаждаш на променливите му настроения и нужди, да се грижиш да реда и чистотата у дома. Как бихте сте справили с всички тези роли 24 часа в седмицата.

Липсата на сън, многото разходи, планините с мръсни дрехи и чинии могат да доведат до депресия и същинска лудост младите родители. И по тази причина те са изключително лабилни понякога. Само една погрешна реплика от страна на приятели и роднини може да събори психически майките и татковците.

Ето защо трябва да им влезете в положението и да не се опитвате да им давате непоискани съвети, дори и те да ви се струват добронамерени.

Повярвайте, в този момент младите родители нямат нужда укор и поучения. А просто от разбиране, приятелско рамо, на което да поплачат, някой, който да ги разведри или да погледа децата за няколко часа.

Всякакви критични изречения са излишни. Вижте в горната галерия и лоши фрази, които да не изричате пред млади родители.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати