Десет признака, че сте отгледани от токсични родители

1 от 9 Снимки
1. Те не са спазвали никакви граници и уважение при общуването с вас и вашето възпитание. Отглеждането на дете става токсично, когато няма уважение.

Токсичните родители са склонни да отглеждат токсични деца, които, ако не се опитат да се излекуват в зряла възраст, несъзнателно ще предадат детските преживявания на бъдещите поколения.

Ако някога сте казвали Никога няма да кажа това на децата си или Никога няма да направя това на детето си, има голям шанс да сте отгледани от токсични родители.

Не мислете за такива майки и бащи само като за хора, които малтретират физически своите наследници. С поведението си те биха могли да оставят трайни травми в психиката на детето и тези рани да останат незаличими до края на живота му.

Вижте в галерията 10 признака, че сте израснали с токсични родители, които са повлияли негативно на емоционалното ви благосъстояние!

След като ги разгледате, започнете нещо много важно:

Всички родители допускат грешки при възпитанието на децата си, но родителската злоупотреба е нещо друго. Родителите, които малтретират детето си емоционално или физически, се наричат токсични родители.

Почти всички токсични родители казват, че обичат децата си и през повечето време това е така. Но любовта включва много повече от просто словесно изразени чувства.

Истинската любов към децата се показва и чрез поведението. Това, което токсичните родители наричат любов, рядко изглежда като успокояващо, окуражаващо, уважително, ценено и приемливо държание.

Токсичните родители обикновено правят неща, които нямат нищо общо с родителска любов.

Виж повече

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати