Какво да очаква всеки мъж по време на бременността на любимата жена?

бременна жена

Бременността е невероятен и изключително емоционален период от живота на жената. Период, който поставя началото на един нов живот и носи със себе си огромно вълнение, както и много промени в тялото и ума на бъдещата майка.

През деветте месеца на бременността, наред с физическите изменения, в поведението на жените възникват и някои странности, за които мъжете им не са подозирали и които ги озадачават.

Ето какво да очаква всеки мъж по време на бременността на любимата жена и как да реагира адекватно.

Нужда от сън

Дори понякога да ви се струва, че жената използва бременността си като извинение, за да си поспива повече, това не е така. Тя наистина се нуждае от добра почивка и повече сън, това е истинска необходимост, а не мързел.

Повишен апетит

Да, бременната жена изпитва по-голям апетит и това е така, защото тя храни не само себе си, а и малкото човече, което носи в утробата си. Също така не се учудвайте, ако съпругата ви започне да хапва неща, за които дори не си е помисляла до преди това. Или ако поиска череши и диня през зимата, колкото и трудно и невъзможно да ви се струва намирането им, постарайте се да й осигурите желаното от нея.

Трансформация на женското тяло

мъж и бременната му жена

С напредване на бременността тялото на жената се променя. Коремът нараства, а с него и килограмите на вашата половинка. Обсъждането на понаедрялата й фигура е крайно неуместно. Тя е достатъчно притеснена от настъпилите изменения и това би я потиснало и депресирало допълнително. Вместо това й кажете, че така изглежда много по-секси, за да повдигнете самочувствието й и да я накарате да се чувства красива.

Промяна в настроението

Честата промяна в настроението е характерна за бременната жена – ту плаче, ту се смее, в следващия момент ви се ядосва. Това се дължи на бушуващите в нея хормони, които я правят много по-емоционална и лесно раздразнителна. Проявете разбиране и колкото и да ви е трудно, се опитайте се да не реагирате дори и да ви се развикала без причина.

Вечер не ви гушка в леглото

С напредване на бременността и нарастването на корема й, за бъдещата майка става все по-трудно да си намери удобна позиция в леглото. Затова не се сърдете, когато вашата нежна половинка отбягва прегръдките ви. Не, тя не е спряла да ви обича, просто, за да се чувства по-комфортно, предпочита да обгърне меката възглавница, вместо вас.

Нужда от емоционална подкрепа

Придружавайте съпругата си на всички прегледи и й оказвайте емоционална подкрепа. Тя има нужда да знае и усеща, че вие сте част от този период наравно с нея и не е сама.

Интимни отношения

Не се притеснявайте да правите секс с бременната си половинка. В случай, че няма изрична забрана от лекаря, е напълно безопасно и дори препоръчително да водите пълноценен сексуален живот по време на бременността.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати