Езикът на бебетата: Как мъникът показва, че ви обича?

След дълго и трепетно очакване най-после държите своето бебче в ръце. Гледате го и не можете да му се нарадвате! То е смисълът на вашия живот и красивият плод на любовта с партньора ви. Без съмнение вие обожавате своето дете. Бъдете сигурни, че и то изпитва същото към вас, макар и още да не може да ви го каже.

Но бебетата също показва любовта си, макар и по-по различен начин. Ето и сладките значи, чрез които вашето дете изразява емоциите си към вас!

1. Разпознава ви.

В първите дни след раждането зрението на бебетата е много замъглено, но с времето се подобрява. И макар бебетата първоначално да не реагират при вида на непознати хора, то със на лицето им е изписано, когато видят своята майка или други предпочитани хора. След като придобият това умение, предпочитанията им могат да се видят по прост начин - докосването ви е достатъчно, за да успокоите плачещо бебе.

2. Приближава глава към вас.

Около месец след като се родят, бебетата започват да реагират на присъствието ви. Те се усмихват при вида ви и се опитват да приближат глава или пък поглеждат смутено встрани. Специалистите описват това като бебешки флирт, чрез който бебето показва, че обича мама и татко.

3. Гледа ви втренчено.

Ако бебето ви гледа с ококорени очи, това не значи само, че то се интересува живо от всичко ново. Всъщност това е неговият начин да покаже, че вие сте най-важният обект за него в цялата стая.

4. Дава ви мокри целувки

.

Мокрите целувки са неизменна част от живота на малките бебета, но те не се дължат само на факта, че мъниците трудно контролират процесите в устата си. Те са и израз на любовта на бебето към неговите любими хора.

5. Протяга ръчички към вас.

Това поведение изразява привързаността на бебетата към близки до тях хора. Възможно е бебето да протяга ръце към вас, когато около него има непознати хора. Така то показва към кого чувства най-голямо доверие и обич от всички присъстващи.

6. Прави щуротии само пред вас.

Малките деца се смущават да правят лудории пред непознати хора и такива, които не харесват. Но ако вашето бебе прави всякакви забавни физиономии пред вас, смее се или дори не иска да ви слуша, а капризничи, това е признак, че ви чувства като най-близък човек. И се приема свободно да прави каквото си поиска.

Разбира се, това беше само малка част от езика на бебетата. Не спирайте да наблюдавате и изучавате своето мъниче.

Виж повече

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати