Чаша вода помага на децата преди важен изпит

Пиене на вода

Животворната сила на водата е нещо безспорно. Водата е това, което поддържа всичко живо на нашата планета. Детайлни подробности относно редовното пиене на вода изведоха учените през последните дни.

Оказва се, че при децата и подрастващите недостатъчното пиене на прозрачната течност е способна да навреди на мозъчната им функция. Затова, родители, внимавайте децата ви да не се дехидратират, защото учени доказаха, че чаша вода преди важен изпит в училище почти гарантира успешното му вземане.

Според британският таблоид "Дейли телеграф", който цитира експертни мнения водата е изключително важна за доброто функциониране на мозъка при децата. Учените от института по психиатрия в Лондон и от университета Кеймбридж работили паралелно, за да установят, че мозъкът на децата, прекарващи времето си в затворени помещения, непроветрени стаи часове наред пред компютъра е рисково.

В тези помещения е задушно и топло, което пречи на детския мозък да функционира по оптимален начин и определени зони от него се натоварват допълнително. Коварен е и моментът, в който една голяма част от децата и подрастващите не осъзнават всъщност, че са дехидратирани. Недостатъчният прием на вода за тях не нещо сериозно.

Дете

Доста интересен експеримент са предприели учените в опитите си да докажат важността на редовния прием на достатъчно количество вода. Специалистите накарали група ученици да се облече в непромокаеми костюми, след което всички те е трябвало да решават тестове в продължение на 90 минути.

Крайният резултат показал, че децата са загубили само 1, 1% от теглото си заради дехидратацията, но в действителност е трябвало да положат много по-големи усилия, за да отговорят правилно на въпросите. Подобни и по-ранни изследвания, проведени върху възрастни хора, показали, че при тях дехидратацията води до свиване на мозъка.

Така, че внимавайте много ако страдате от често и реално безпричинно главоболие, необяснима умора и дори депресия – това са сигурни знаци и странични ефекти за дехидратация на организма. Не вземайте пример от великобританците, които според статистиката приемат около 200 милилитра вода дневно.

Рейтинг

5 3
4 2
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати