Кого да поканите на вашата сватба? Ето какво ще ви помогне да решите

Кого да поканите на сватбата си

И ето че е настъпил мечтаният за вас момент – получили сте дългоочакваното предложение за брак! Носите се на крилете на любовта и с любимия човек започвате да планирате най-щастливия и емоционален ден във вашия живот – сватбения ден.

Организацията на сватбата е изключително вълнуваща и изпълнена с много еуфория процедура, която обаче никак не е лека. Доста продължителна е и обвързана с взимането на редица важни решения, за да се подготви перфектния сватбен ден.

Изборът на гости на сватбата е една от най-трудните задачи за бъдещите младоженци. Много са хората, които с удоволствие биха искали да са част от радостното събитие.

В недалечното минало беше традиция да се правят големи сватби и да се канят куп приятели и роднини чак до девето коляно. В последните години обаче сватбените тенденции се измениха. Все по-често се организират сватби в по-тесен кръг, на които присъстват най-близките роднини и приятели на двамата влюбени, решили да се врекат в любов и вярност.

И все пак, как да изберете кого да поканите на сватбата си? Прочетете днешната ни статия, в която сме подготвили няколко полезни съвета за ваше улеснение във взимането на това трудно решение.

1. Направете 4 списъка на гостите – А, Б, В и Г

- Списък А – тук включете хората, които задължително бихте искали да присъстват и без които не бихте могли да си представите вашата сватба – родителите ви и близките роднини, както и най-добрите ви приятели;

- Списък Б - сложете тези гости, които също са важни, но виждате по-рядко или просто не са ви толкова близки – ваши приятели от училище или университета, втори и трети братовчеди, дългогодишни приятели на родителите ви;

- Списък В и Г – в тези два списъка с гости поставете имената на по-далечни роднини, познати, колеги и съседи.

2. Определете максималния брой гости на сватбата, които бихте искали да поканите.

Съвети за изготвяне на сватбен списък с гости

Според бюджета, с който разполагате за вашата сватба, преценете какъв е максималният брой хора, които можете да си позволите да присъстват и на които да изпратите покана за сватба.

Най-правилно е да има равнопоставеност и баланс в избора на гости - половината да избере булката, а другата половина младоженецът. Ако сватбата ще е в по-тесен кръг и се налага ограничаване броя на присъстващите, първо помислете за имената, които сте включили в списък В и Г.

3. Да поканите гостите си с половинката им или сами?

Ако сред вашите близки приятели и роднини има такива, които са в дългогодишни връзки, е възпитано да изпратите сватбена покана и техните половинки, независимо дали се познавате добре с тях.

Ако пък са във връзка отскоро и дори не сте срещали партньорите им, не бива да се чувствате задължени непременно да поканите и тях. Бъдете искрени и открити и споделете, че планирате събитието в по-тесен кръг и броят на гостите на сватбата е ограничен.

Запомнете, че това е вашият ден и в този специален и неповторим момент, най-важно е да сте заобиколени и да изживеете щастието си с хората, които вие обичате и които ви обичат!

Виж повече

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати