Как да повишим доверието във връзката си

Как да повишим доверието във връзката си

Доверието е един от основните компоненти за здрава и дълготрайна връзка. Независимо дали говорим за любовна такава или за семейство и приятели.

Но докато семейството е задължено да ни обича и подкрепя, това не е така с партньора. Доверието се изгражда с течение на времето, но изисква отдаденост и от двамата.

Ако смятате, че има нещо недоизказвано между двама ви, ако ви се струва, че другият крие нещо от вас, вероятно не грешите.

Някои хора губят способността си да вярват след преживяно предателство в миналото. Затова е от изключително значение да знаете как да изградите доверие в една връзка, така че тя да бъде хармонична и да се радвате на щастливи взаимоотношения.

Бъдете честни

Това би трябвало да се подразбира, когато говорим за изграждане на доверие. Да си честен със себе си е толкова важно, колкото и да кажеш истината, когато любимия ти зададе въпрос.

Може дори да не осъзнавате, че се самозалъгвате. Още по-трудно става, когато се опитвате да защитите лъжата си. Тогава се оплитате в още повече лъжи, но запомнете, че истината винаги излиза наяве. По-добре е да казвате истината винаги.

Изпълнявайте обещанията си

Доверие във връзката

Когато дадете обещание, не забравяйте да го изпълните. Бъдете отговорни. Ако искате другите да ви се доверяват, нека видят, че когато поемете ангажимент, го изпълнявате. Това е признак, че сте сериозни и отговорни хора.

Ако имате навика да давате обещания и след това ги нарушавате, не се изненадвайте, че никой не ви вярва. Трябва да докажете, че можете да държите на думата си. Извиненията няма да ви помагат всеки път.

Изказвайте се ясно

Един от начините да саботирате доверието във връзката си е, ако използвате двусмислен език, за да постигнете целта си и се възползвате от вратичката.

Това може да накара отсрещния човек да се почувства измамен. А вие бихте загубили повече, отколкото ще спечелите. Ако искате другите да ви вярват, изказвайте се ясно и без заобиколки.

Не заплашвайте

Дори празните заплахи могат да окажат влияние върху доверието във взаимоотношенията. Не се опитвайте да плашите хората, защото макар че така привличате вниманието им върху себе си, те в крайна сметка ще останат с впечатлението, че искате да ги манипулирате. Нямате нужда от заплахи, за да постигнете целта си.

Слушайте и разбирайте

Постигане на доверие

Един от най-големите проблеми при комуникацията е, че твърде често се случва да не разбираме, а да отговаряме. Обикновено хората чуват само това, което им е удобно.

Или обикновено слушаме отсрещния човек, но не вникваме в същината на думите му. Когато водите разговор, отделете повече време, за да разберете другия.

Не бързайте да съдите

Когато думите или действията на някой друг се различават от вашите, е твърде лесно да ги приемете лично. Но не бързайте да съдите хората само заради това, че не изпълняват вашите очаквания.

Признавайте грешките си

Не бъдете твърде горди, за да се извините или за да поискате прошка, когато нараните някого. И не се оправдавайте.

Направете всичко възможно, за да поправите грешките си. Не позволявайте на голямото его ви да ви попречи да се извините.

Виж повече

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати