Защо физическата близост е ключът към щастливата връзка

щастлива връзка

Физическата близост е нещо нормално за всяка двойка, сформирала се наскоро. В началото влюбените са развълнувани от това да са заедно и буквално не могат да си се наситят. Сплитане на пръстите, закачливи пощипвания, погалвания на лицето или пък игра с косата – не можем да се наситим на тези малки жестове, защото ни се струва, че сме омагьосани от човека срещу нас.

Би било повече от прекрасно, ако този период продължи през цялата ни връзка, но за жалост, с времето физическата близост при двойките намалява. И тук не говорим само за честотата на секса, а именно за тези малки докосвания между партньорите.

Скорошни изследвания показват, че именно връзките, в които партньорите изобщо не търсят физическа близост, са най-обречени. Обикновено те не изпитват удоволствие от съвместното си прекарване и са склонни да търсят щастие другаде.

1. От друга страна, оказва се, че има много ползи от физическата близост в брака.

2. Хората, които се докосват често, имат по-голямо доверие един в друг.

3. Те също така имат по-добра комуникация.

4. Докосването помага на партньорите с противоположни характери да преборят своите различия и да понасят скандалите по-леко.

щастлива двойка се докосва

5. Двойките, които се докосват и флиртуват по-често с усмивки и палави знаци, са много по-удовлетворени от съвместния си живот и са по-малко склонни да изневерят на половинката си.

6. Казват, че гушкането на любим човек и другите прояви на физическа близост с него могат сериозно да удължат живота ни.

7. Честата физическа близост намалява болката, пристъпите на мигрена, менструалните смущения, депресивните състояния и много други оплаквания при дамите.

8. Двойките, които продължават да се държат за ръка или да се галят, се чувстват много по-целеустремени не само като екип, но и по-отделно, например на работното място.

9. Честите прегръдки и докосвания допринасят за производството на хормони на щастието и младостта.

10. Според учените, ако изобщо не изпитваме желание да докосваме партньора си, отношенията ни са обречени. Не чакайте да настъпи този момент, и вземете в ръце половинката си още сега!

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати