Семейства с мъже-домошари не се разпадат

Семейства с мъже-домошари не се разпадат

Ако вече сте семейна и се страхувате, че някой ден е възможно семейството ви да се разпадне, убедете съпруга си да започне да ви помага в домакинството.

При семейни двойки, в които съпругът взима активно участие в домакинската работа, рискът от развод намалява, сочи ново проучване, реализирано от Лондонския икономически институт. За него са били анкетирани 3500 британски двойки, съобщи Франс Прес.

Експертите са на мнение, че участието на мъжа в домакинството и грижата за децата заздравява брака. Няма значение дали съпругата е домакиня или упражнява някаква професия.

Изводът от проучването е, че най-малка е опасността от развод, дори ако майката не работи, бащата да се посвети напълно на домакинската работа и грижата за децата.

Досега разпространената теория бе, че най-добрата гаранция за стабилност на брака е ситуацията, при която мъжът работи, а жената е отдадена на семейното огнище.

В последните години все по-модерно става съжителството без брак. До преди време се считаше, че гражданският брак помага да се намали риска от развод.

На практика обаче много изследвания доказват, че двойките, които живеят заедно преди брака, има по-малка вероятност да се разделят, отколкото тези, които са започнали да строят живота си заедно след сватбата.

Същите тези хора, които положително се отнасят към гражданския брак, са по-склонни и към разводи. Твърденията, че съвместното съжителстване някак провокира небрежност в отношенията: "Така или иначе отношенията между нас не са сериозни и може лесно да ги приключим", са доказано несъстоятелни.

Изследванията потвърждават, че най-опасният период за брака са първите месеца след раждането на детето. Съвременните мъж и жена все по-рядко остават заедно само "в името на децата".

Инициатори за развода по-често са мъжете. Над 60% от всички бракоразводни процеси в света се инициират от жените.

Виж повече

Рейтинг

5 0
4 1
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
ж.димитров
ж.димитров
18.03.2014 18:07
Съжалявам , но познавам две семейства с такива мъже които се разпаднаха ! При това бяха подминали четирсейте години .
0
0