Доволна тъща – спокойна и весела къща

щастлива тъща

Тъщата е обект на подигравки, вицове, насмешки, но едновременно с това и на респект и уважение. Истината е, че майката на жената е особено важна персона за живота на младото семейство и от нейното благоразположение и характер зависи щастието на всички у дома.

Да случиш на тъща – звучи почти толкова важно, колкото и да случиш на жена. Но ако майка й е с лош характер, склонна към скандали и интриги, прекалено властна и винаги недоволна – тежко на цялото семейство! Заради такива тъщи са се разпадали не едно и две семейства.

Какво да направим, че да угодим на тъщата и да я спечелим за цял живот? Спазвайте следните правила и домът ви ще е мирен и тих.

Демонстрирайте уважение към нейното мнение

Тъщата трябва да се чувства уважавана и ценена. Важно е да й покажете, че цените мнението й, дори да не се съобразявате всеки път с него. Благодарете й за съветите и заявявайте колко важни са те за вас. Дори накрая да направите това, което сте си наумили, оставете я с впечатлението, че сте сторили всичко възможно, за да се съобразите с нея.

Докажете й, че обичате и закриляте дъщеря й

отношения с тъщата

Това е най-важното нещо за майката на жената. Трябва да го показвате с думи и действия – непрекъснато и безпрекословно. Подгответе се, че особено в началото на връзката ви тъщата ще следи всяка ваша крачка, за да се увери в това.

Може дори да ви подлага на различни изпитания. Вие трябва да докажете колко много държите на дъщеря й и колко способен сте да й осигурите сигурност и закрила. Когато тъщата се увери в това, ще спечелите доверието и благосклонността й за цял живот.

Помагайте на тъщата

Не забравяйте, че не сте само зет за тъщата – тя гледа на вас почти като на син. А синът трябва да е готов да помага и да върши куп мъжки работи у дома. Затова тя ще се надява – тайничко или явно, да й помагате за разни неща. Особено за тези, за които се изисква мъжка сила.

Не се дърпайте всеки път, когато има работа за вършене. Но пък и не ставайте неин роб. Намерете баланса между двете. Ако не можете винаги да й помогнете, наемете някой, който да го направи вместо вас или я компенсирайте по друг начин – изпратете й скъп подарък, заведете дъщеря й на скъпа почивка, направете малък ремонт в кухнята й.

Спазвайте дистанция

Колкото и добри отношения да имате с тъщата, най-добрият съвет е вие и вашата съпруга да живеете на достатъчно здравословно разстояние от тъщата и изобщо от родителите и на двете страни. Така ще може да се наслаждавате на брака си спокойно, без непрекъснат надзор и без да внимавате за всяка своя крачка.

Купете или наемете отделен апартамент, където да се радвате на семейния живот. Разбира се, колкото и голяма да е дистанцията между вас и тъщата ви, продължавайте да спазвате изброените съвети и не забравяйте, че тя вижда и чува надалече.

Виж повече

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати