Коронавирус последици! Ето какво може да сполети връзките

Коронавирус последици! Ето какво може да сполети връзките

Скоростното разпространение на коронавирус буквално по целия свят наложи да се вземат драстични мерки, включително и поставянето на населението под карантина.

Ако ви е грижа за собственото ви здраве и това на семейството ви, останете у дома, и напускайте къщата си само при крайна необходимост. Това апелират властите, а гражданите се опитват всячески да спазват наложената карантина.

Оказва се, обаче се коронавирусът поставя на карта не само здравния ни статус, но и романтичните ни отношения. Според специалистите по психология карантината ще доведе до две противоположни явления. Заради ситуацията около коронавируса ще се наблюдават масови раздели, както и бум на новородени бебета.

Коронавирус последици за семейството

Страшните времена или противопоставят хората, или ги карат заедно да откриват решения на трудностите. От една страна, романтичните партньори, които са щастливи заедно, през карантината само ще затвърдят мнението си, че са родени един за друг. Тях трудностите ги сплотяват и подсилват отношенията им. Тези, които не се разбират обаче и са в непрекъснати търкания, ще осъзнаят, че не могат да се понасят и трябва да се разделят, смятат американски психолози.

Втората тенденция се забелязва най-вече при хора, които живеят заедно в малко жилище. Ако са принудени да работят в дома си, има риск сериозно да си пречат. Същата е и ситуацията, в която упражняват различни хобита у дома. Ако в картинката се намесят и палави деца, домът несъмнено се превръща в бойно поле, а родителите мислят за раздяла.

Психолозите очакват от карантината два социологически резултата: повишена раждаемост и разводи. Изследванията показват,  че когато хората са принудени да си остана вкъщи заедно по време на природни бедствия, има тенденция на нарастване на раждаемостта девет месеца по-късно, отбелязва Даниел Крюгер, социален психолог.

Как да запазим връзката си
Снимка: 1

Колкото и притеснителни да са част от данните, те не бива да ви карат да вземате прибързани решения за развод. Помнете, че в условия на бедствия и кризи, всеки е под напрежение. Опитайте се да запазите трезвата си мисъл въпреки целия стрес и си напомняйте, че скоро ситуацията ще се промени.

Не проваляйте връзката и семейството си само заради моментни несгоди и дискомфорт. Не забравяйте, че карантината е с цел превенция. А когато сте здрави, ще можете отново да излизате и да се радвате на любимите си занимания.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Свързани рецепти