ezine.bg»Статии»Семейство»Семейни Отношения»Как да запозная гаджето с родителите ми?

Как да запозная гаджето с родителите ми?

Как да запозная гаджето с родителите ми?

Когато започвате романтична връзка с някого, не се замисляте докъде могат да ви отведат тези отношения. Ако обаче сте попаднали на точния човек, с който сте щастливи и се чувствате добре, тогава е време да запознаете гаджето с родителите си. Това не винаги е лесна работа, а и често си е истински стрес за младите, които се притесняват дали всичко ще мине добре.

1. Изберете правилното време за запознанството

Няма смисъл да правите това в делничен ден, когато както вашите родители, така и гаджето ви може да са уморени след работа. Бъдете сигурни, че в подобни условия няма да може да се говори за позитивна и топла обстановка. Много по-добре е да изберете почивните дни и тогава да планирате срещата на гаджето с вашите родители, за да ги запознаете с вашия избраник.

2. Поговорете предварително с двете страни

Запознаване на родителите с гаджето

Така ще можете да минимизирате неудобните въпроси или ситуации. Може да кажете на вашите какви са забранените теми. Така например, ако вашият партньор е загубил родителите си, добре е да не се говори на тази тема.

Със сигурност и във вашето семейство има теми табу, затова е добре да запознаете гаджето си с тях. Предупреждаването и запознанството на двете страни за подобни теми ще минимизира възможността от възникването на неловки паузи в общуването.

3. Облечете се подходящо

Това е запознанство с родители, а не купон в някой клуб. Любезно напомнете на любимия си, че в гардероба си има прекрасен официален костюм, който е чудесен за предстоящото събитие. Консервативният стил е най-добрият вариант за първата среща с родителите, дори ако в ежедневието вашият любим носи дънки, кецове и тениски.

4. Пригответе вкусна вечеря

Запознанство с родителите

Нищо не сближава така както хапването на вкусни ястия в приятна компания. Затова е важно да се погрижите за празничното меню и да приготвите много различни вкусотии. Само не правете грешката да напрягате майка си да ви помага, а се постарайте вие да приготвите подходящите ястия. Разбира се, в крайна сметка може да излезете и на ресторант.

5. Поддържайте положителната атмосфера на масата

Не позволявайте да се получават неловки паузи в общуването и запознанството на гаджето и родителите ви. Може дори да се подготвите предварително и да помислите за това какво общо имат гостите ви. Можете да подготвите различни теми, които да обсъдите, но е важно те да са интересни на всички.

Разбира се, че няма как приятелят ви да се яви без подарък на запознанството. Не прекалявайте и не избирайте заедно нещо много скъпо, тъй като тук не говорим за показност, а просто да направите добро впечатление и мил жест.

В случая за майката най-добър избор са красивите цветя, а за бащата - бутилка скъп алкохол. Можете да вземете със себе си и любим десерт, на който всички биха се насладили - например малка торта. Във всеки случай именно от вашите усилия и старание зависи дали запознанството с родителите ще е успешно или не.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати