Кога да запозная гаджето с родителите ми?

Кога да запозная гаджето с родителите ми?

Чувствате, че потенциалната среща между родителите ви и гаджето ви е абсолютно ужасяваща за вас. Ами ако не го/я харесат? Ами ако случайно (неизбежно) се случи някакъв жесток разрив? Или още по-лошо, какво ще стане, ако се харесат, а след това вие стигнете до любовна раздяла или пък някой изневери?

Да знаеш кога и как да запознаеш партньора си с родителите си е като всичко друго - многото грешки водят до ползотворен опит.

Ето и няколко съвета, които ще ви помогнат да разберете, че е настъпил подходящият момент да запознаете гаджето с вашите.

1. Всичко с времето си

Когато за първи път се срещате с някого, тази нова връзка може да се развие мълниеносно и страстно. Може да бъдете пометени във фазата на медения месец и да почувствате, че сте човек, който напълно е преобърнал живота ви в добрия смисъл. Всички онези мощни емоции могат да ви накарат да пожелаете да представите своя избраник или избраница на родителите си веднага. Съпротивлявайте се на този порив.

Вместо това, дайте на връзката солидни шест месеца до една година, преди да започнете да включвате родителите си - и за това си има основателна причина. Преди този период всичко би било твърде скоро, защото връзката е прекалено неясна. След шест месеца ще се познавате по-добре и с по-ясно съзнание ще може да прецените кой каква перспектива вижда за общото ви бъдеще.

Тогава и двамата ще може да вземете твърдо и още едно много важно решение - дали искате да сте моногамни и да сте отдадени един на друг. Това е от значение, тъй като няма смисъл родителите ви да създават някакви отношения с вашия партньор или партньорка, ако вие самите не сте сигурни, че го искате.

2. Нека има разумна последователност

Запознайте се с приятелите на гаджето си

Запознахте ли се с приятелите на своята половинка? Ако това все още не се е случило, по добре е да изчакате за срещата на партньора с родителите ви. Първата среща с приятели е важна поради няколко причини. От една страна, това е чудесен тестов пробег, за да видите как хората от живота на вашата половинка ще реагират на вас като двойка, но също така ви дава известна представа как вашият нов партньор или партньорка наистина се чувства в отношенията си с вас.

Срещата с приятелите всъщност е по-голяма стъпка, отколкото може би първоначално мислите. Ако половинката ви няма търпение да ви запознае с близките си, това е добър знак, защото всъщност означава, че изпитва гордост, че е с вас и иска да покаже на всички факта, че имате връзка. Когато това не се случва, често е защото вашият партньор или партньорка не се интересува от задълбочени ангажименти.

3. Просто се чувствайте естествено

Понякога най-добрият начин да разберете дали е дошло време да запознаете вашата половинка с родителите си, е да се доверите на вътрешното си усещане и интуиция. Ако сте се срещали достатъчно дълго, за да се познавате и да се чувствате уверени, че това е човек, който има потенциал да бъде партньор за сериозна връзка, време е да помислите и за вашата обща среща с мама и татко.

Виж повече

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати