Бременност през пролетта - за какво да внимавате

Пролетна бременност

По време на бременността ви се налага да внимавате и да следите за доста фактори, но тук ще ви покажем за какво трябва да внимавате през пролетната бременност.

1. Внимавайте с променливото пролетно време

Пролетта може да ни изненада както с температури от над 30 градуса по Целзий, така и със сняг. Времето през този сезон е много променливо, особено през месец март.

Много добре знаем, че поради честването на 8-ми март, той е известен и като женския месец и времето се свързва с променливото настроение на жените. Така поне твърдят представителите на силния пол.

Следете дневните прогнози, подбирайте внимателно дрехи за бременни и не забравяйте да използвате подходяща за сезона козметика. Никак не е желателно да карате настинка през бременността или пък кожата ви да изгори, защото сте забравили да нанесете върху нея слънцезащитен крем.

2. Внимавайте пролетните алергии

Бременност през пролетта

Докато голяма част от хората се наслаждават на обхваналата природата зеленина и напъпилите дръвчета, то те могат да предизвикат истински ужас у онези, които страдат от пролетни алергии, свързани с цъфтежа на растенията.

Особено предпазливи трябва да са бременните жени през пролетта, които са с доказана поленова алергия, защото по време на бременността им симптомите им могат да се обострят, като същевременно приема на високи дози антихистаминови медикаменти пък е противопоказен за тях. Най-вече към края на бременността.

В подобни случаи винаги следете поленовия календар и когато цъфтежа на растенията, към които имате алергии е в своя пик, просто по-добре си стойте вкъщи и проветрявайте жилището си единствено рано сутрин или късно вечер.

Колкото и тъжно да ви изглежда, излизането ви навън ще трябва да бъде сведено до минимум. И то за предпочитане само когато е валяло. Дъждът отмива поленовите частици. Относно това какви медикаменти можете да приемате по време на пролетната алергия, задължително се консултирайте с лекаря, който следи бременността ви.

3. Внимавайте с пролетни настинки и вирусни състояния

Да, наистина зимата е сезонът, през който много от нас са застигнати от настинки или проявяват симптоми на грип. Поради тази причина организмът ни пролетно време е с доста отслабен имунитет и човек лесно може да се разболее.

Неразположение през бременността

Това важи и за бременните жени, чиито организъм пък работи на максимум, така да се каже. Препоръчително е през този сезон да не излизате навън, когато времето е променливо, както и да спазвате дистанция при контактуването с хора извън семейството. На това поне би трябвало да ви е научила настъпилата през 2020 г. пандемия от коронавирус.

Това бяха някои от опасностите около пролетната бременност. За да сте спокойни и сигурни, че всичко при вас ще протече добре, е задължително бременността ви да бъде проследена от лекар.

Виж повече

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати