Как да научим децата на живот без пластмаса?

Да научим децата на живот без пластмаса

Американският университет „Джон Хопкинс“ смята, че е важно да повишаваме образоваността на децата ни и да ги информираме за степента на замърсяване на околната среда, както и колко е опасно това за нас самите и за човечеството като цяло.

Пластмасовото замърсяване е отделна тема и определено е важно да се предприемат някакви мерки, тъй като ситуацията се задълбочава с всеки изминал ден.

Когато прекарваме повече време с децата си, можем не само да усъвършенстваме себе си и уменията си, но и да помагаме на децата ни да се образоват и да са запознати с актуалните теми относно замърсяването, като е важно информацията да е поднесена по лесен и разбираем начин за възрастта им.

САЩ призова родителите да се възползват от това време, увеличавайки осведомеността на най-малките и това колко е актуален проблемът свързан със замърсяването с пластмаса.

Живот без пластмаса

САЩ е на мнение, че децата трябва да са запознати с това и като цяло с важността да се грижим за природата и колко пагубно влияние има глобалното производство, което към 2050 година ще достигне огромната цифра от 1 милиард тона.

Според изявлението всяка година в океана попадат над 8 милиона тона различни пластмасови отпадъци на производството, които изключително много замърсяват природата.

Има множество начини, с които може не само да се повиши информираността на децата, но и да се измислят начини, с които да се вдъхне нов живот на тези предмети.

Например, можете да направите заедно с децата ви някой забавен музикален инструмент от пластмасовите шишета, като така те да разчистят, но също така да се забавляват с вас и да се научат, колко е важно да пазим нашата земя.

Университетът съветва да се въведе и Ден без пластмаса, на който могат да се направят различни играчки от този материал, например лодки или дори модно ревю от дрехи, които са изработени от пластмасови елементи.

Замърсяване с пластмаса

Начините да научите децата си на отговорно отношение към природата са множество, като трябва от ранна детска възраст да им покажете на собствения си пример това, колко е важно да опазват природата и да се грижат за нея.

С всеки изминал ден замърсяването се превръща във все по-глобален проблеми и последствията от него носят пряк риск за здравето и околната среда.

Пластмасата причинява смъртта на редица морски обитатели, като заедно с това е пряка заплаха за здравето на хората по света, тъй като вредните токсини от тях навлизат в хранителната верига от пластмасата.

Трябва да научим децата да живеят без пластмаса. Тя замърсява и вреди не само на птици и едри бозайници, но и на човечеството като цяло. Пластмасата вреди на цялата планета.

Виж повече

Рейтинг

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати