ezine.bg»Статии»Семейство»Сватба»Идеи за сватбени подаръци за гостите

Идеи за сватбени подаръци за гостите

Идеи за сватбени подаръци за гостите

Сватбата е много важно и знаменателно събитие на всяка двойка, която иска да свърже съдбите си в едно. Безспорно подготовката на сватбата е свързана както с много приятни моменти и спомени, които после ще топлят душата ви, така и с доста тревоги и притеснения около нейното организиране.

Един от важните моменти е подготовката на сватбените обети, танца на младоженците и сватбените подаръци за всички гости, които ще присъстват на тържеството. Не е от значение дали това ще е нещо голямо или символично - важното е да оставите частица спомен в сърцата на всички гости на сватбата ви.

Ето някои идеи за сватбени подаръци за гости:

Опаковката е много важен детайл, като е добре тя да е в цветовата гама на събитието. Прекрасен вариант са сладките, малките сувенири или дори handmade подаръците, които ще носят емоцията на сватбата.

Можете да заложите и на подаръците с доза хумор за всеки гост или пък на малки карикатури, които да бъдат оформени като магнити за хладилник. Прекрасен избор са статуетките, ключодържателите, фоторамките или свещниците. Добре е да добавите и малка картичка с мило послание за всички гости, която също трябва да е в цветовата гама на празника.

Другата група на сватбените подаръци, които са подходящи са практичните. Тук можем да причислим канцеларските пособия (химикали с гравировка, дневници и други), солите за вана, сапуните ръчна изработка, кухненски принадлежности (кърпи с бродерия на инициалите на гостите, салфетки, чинии и други).

Ръчно изработени сватбени подаръци за гости
Снимка: lourdeslr/pixabay.com

В последно време ръчно изработените сватбените подаръци стават все по-популярни. Едно от предимствата им е, че не са масово производство и гостите ви ще усетят, че именно те са били важна част от празника.

Можете да поръчате на майстора, който ще ги изработва, да гравира някакво ръчно послание на всеки предмет, както и да се съобразите с предпочитанията на гостите си, ако не са много. Може да подарите на женската част от гостите някакви ръчно изработени бижута от полимерна глина.

Ако имате отлични кулинарни способности, тогава можете да направите домашни курабийки с предсказания, шарени близалки или домашни шоколадови бонбони. Прекрасен вариант са малките бурканчета с мед, които можете да украсите с handmade надпис и мило послание за всеки от гостите.

Кошничките с различни сладки изкушения са също прекрасен избор за сватбен подарък за вашите гости. Добър избор е декоративното дървено сърце с вашата снимка, което да е и магнит за хладилник или оригиналните поставки за чаши, като те отново могат да са handmade, ако искате сватбеният ви подарък да е символичен.

Проявете креативност и се опитайте да избягате от скучните идеи. Добавете частичка от себе си като картичка с нежно послание например. И помнете, че не цената е важна, защото това са символични подаръци, за да уважите вашите близки и приятели и да оставите мил спомен от тържеството.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати