ezine.bg»Статии»Семейство»Семейни Отношения»Съвети за хармонично съжителство с тъщата

Съвети за хармонично съжителство с тъщата

Съвети за хармонично съжителство с тъщата

Майката на жената, известна повече с пословичното название „тъщата“, често е една от пречките за мирното и щастливо съжителство на младото семейство. Или поне така се смята. Тя винаги гледа критично на зетя, следи всяко негово движение, всяка дума, всяко действие.

И го прави не с лоши намерения, а защото иска да е сигурна, че прекрасната ѝ дъщеря се намира в добри ръце. За съжаление това поведение често предизвиква негативни реакции и емоции както при зетя, така и при дъщерята.

Всъщност не е нужно да се водят семейни войни с тъща - младо семейство. Може просто да се спазват следните правила и всички ще живеят щастливо.

Демонстрирайте грижа

Едно от най-важните неща е зетят да демонстрира непрекъсната и пълноценна грижа. При това не само към своята съпруга, но и към самата тъща. Жените винаги трябва да бъдат обгрижвани. Подавайте им връхна дреха, когато е студено. Сервирайте им десерт. Отворете вратата на автомобила, за да слязат. Поднесете им стола, когато се канят да седнат – типично по кавалерски. Носете пълните пазарски чанти и разни тежки предмети. Когато тъщата се убеди от собствен опит в грижовността ви, тя ще спре непрекъснато да ви надзирава, защото ще знае, че ще сте наблизо, ако дъщеря ѝ има нужда от вас. Така ще имате повече пространство, свободно от зоркия ѝ поглед

Пространство за всекиго

Тъщата

За да сте в хармония с тъщата, уверете се, че в жилището, в което съжителствате с нея, има достатъчно обособени пространства за всекиго. Особено за нея. Помогнете ѝ някъде в дома да си направи уютна местенце, в което да може да прави свои неща – да плете, да бродира, да си отпочива, да сади любимите си цветя и, разбира се, да гледа сериали. Най-добре ѝ вземете един голям, хубав телевизор. Така ще сте сигурни, че тя ще има с какво да се забавлява и ще прекарва повече време в приятни дейности, вместо да ви изследва за недостатъци.

Прекарвайте повече време навън

Истината е, че ако непрекъснато делите едно общо пространство с тъщата, все ще влезете в някаква разпра. Затова опитайте да прекарвате повече време навън със съпругата си. Излизайте на разходка, на вечеря, на кино, театър, на излет или на спа. Така не просто ще прекарвате време по-далече от тъщата, но и тя ще се радва, че забавлявате дъщеря ѝ. А освен това ще ѝ давате и на самата нея спокойствие и пространство.

Подарявайте цветя и подаръци за празниците

Разбира се, на съпругата и на тъщата. Цветята и подаръците правят чудеса и винаги радват жените. Тези жестове, които може да демонстрирате не само на празници, ще ви превърнат в най-обичания зет и съпруг. Защото какво по-хубаво има за една жена от усещането, че е... жена.

Ако спазвате горните правила и като цяло поддържате политика на мир и загриженост, може да разчитате, че ще живеете в хармония с тъщата, дори да споделяте едно жилище.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати