ezine.bg»Статии»Семейство»Сватба»Оригинални идеи за предложение за брак

Оригинални идеи за предложение за брак

Оригинални идеи за предложение за брак

Как да предложа брак? Това е въпрос, който много мъже си задават, когато искат да изненадат любимата си, но и да не подходят банално. Предложението за брак, ако сте късметлии в любовта, ще се случи само веднъж в живота ви, така че е съвсем естествено да искате да бъде запомнящо се и напълно перфектно. Но как да постигнете това? Само с желание и кураж не става.

Ето няколко идеи за оригинално предложение за брак на любимия човек. Нека с тях поставите първите стъпки към своята сватба и щастлив брачен живот.

1. Заложете на носталгията

Заведете любимия си човек на мястото на първата си среща. Припомнете си малко за датата и след това кажете нещо от рода на:

Пътешествието ни дотук беше невероятно. Мисля, че е време да направим следващата стъпка и се надявам ще ме удостоиш с честта да се омъжиш за мен.

2. Възползвайте се от празничната атмосфера

Празниците са идеалното време за предложение за брак. Закачете кутийката с годежния пръстен като украшение на коледното дърво. Когато и последният коледен подарък бъде отворен, се обърнете към половинката си и кажете:

Чакай, има още един подарък.

Можете да подкани половинката си да го намери сама или просто вие самите да го поднесете.

Предложение за брак

3. Със стил на матрьошка

Друга идея за предложение за брак по празниците е да сложите кутията с годежния пръстен в няколко по-големи кутии, подобно на кукла матрьошка, така че любимата ви да помисли, че подаръкът е много голям. С отварянето на всеки слой смехът й ще ехти все по-силно. Когато стигне до последната кутия, паднете на едно коляно и задайте дългочаквания въпрос.

4. Тривия изненада

Ако половинката ви харесва да играе тривия игри, възползвайте се от възможността. След като всеки е задал по няколко въпроса, когато е ред на половинката ви да отговаря, вместо въпроса на играта небрежно попитайте: Ще се омъжиш ли за мен?

5. Превърнете предложението в игра

Играта Лов на съкровища е една забавна идея за предложение за брак. Започнете с лесна улика до някое познато и очевидно място, а след това усложнете играта с напредването на лова. Нека крайната дестинация да бъде място, където можете да се скриете, а след това да изскочите неочаквано и да паднете на едно коляно.

Годежен пръстен

6. Неочаквано съобщение

Напишете предложението за брак на някое място, където половинката ви няма да очаква да го види. Може да използвате букви-магнити за хладилника или червило, с което да изпишете въпроса на огледалото в банята, или светещи в тъмното звезди, които да залепите на тавана в спалнята. Друга интересна идея, ако половинката ви редовно чете сутрешния вестник, е да станете преди нея и да добавите допълнителна фалшива страница към него, където да изпишете посланието си.

7. Пътека на любовта

Създайте път до годежния пръстен. Например, можете да разпръснете венчелистчета от входната врата към спалнята, където на леглото или на пода да изпишете: Ще се омъжиш ли за мен? с цветя. Като алтернатива можете да използвате и свещи, за да очертаете пътя, но бъдете внимателни да не подпалите къщата.

8. Романтични бележки за любимата

Залепете романтични бележки на различни места из дома си. На всяка от тях напишете нещо, което обичате в половинката си, както и къде да намерят следващата бележка. На последната бележка може да напишете нещо от рода:

Поради всички тези причини и повече, искам да прекарам остатъка от живота си с теб. Ще се омъжиш ли за мен?

9. Като парчета от един пъзел

Принтирайте важния въпрос под формата на персонализиран пъзел. Съществуват доста фирми и сайтове, от където може да го поръчате. Оставете половинката си да го нареди сама и като е близо до края, извадете пръстена и паднете на едно коляно.

10. Любимата комбинация - диамант и шоколад

Романтично предложение за брак

Купете кутия шоколадови бонбони и заменете един от тях с годежния пръстен. Когато половинката отвори бонбоните да си хапва, паднете на едно коляно и задайте дългоочаквания въпрос.

11. Любовта минава през стомаха

Ако обичате омлети и най-вече ако половинката обича да ги прави, може да използвате тази страхотна идея. Скрийте годежния пръстен на мястото на едно от яйцата в кората за яйца и изчакайте половинката ви да се заеме с приготвянето на любимата закуска. През това време стойте наблизо и бъдете готови бързо да паднете на едно коляно.

12. Като на кино

Повечето киносалони имат повтарящи се рекламни слайдове преди филмите, които могат да бъдат закупени. Платете за слайд на който пише: Ще се омъжиш ли за мен? и изчакайте правилния момент. Само се уверете, че ще стигнете до театъра достатъчно рано, за да не си пропуснете шанса.

13. Любов в песен

Ако половинката обича музика, платете предварително на някой уличен изпълнител да запее: Ще се омъжиш ли за мен? , докато минавате покрай него. Спрете се и попитайте уж невинно: Чуваш ли какво пее? , след това извадете пръстена.

14. Изненада за добре дошъл

Ако половинката ви пътува със самолет често, помолете приятелите и семейството ви да се присъединят към вас на летището, където всеки от тях да държи табелка с надпис: Ще се омъжиш ли за мен? Само се уверете, че вие сте този, който държи табелка, на която пише „мен“.

15. Любовта е сляпа

Планирайте изненадващо романтично пътуване, като завържете превръзка на очите на половинката си и минете по заобиколни пътища, за да не издадете крайната дестинация. Когато стигнете до местоназначението си (за предпочитане някое красиво, уединено място), свалете превръзката и паднете на едно коляно.

16. Предложение в ресторант

Предложение за брак в ресторант

Ресторантите са доста популярен избор що се отнася до подходящи места за предложения за брак. Обадете се предварително и поискайте съвет за най-подходящия начин според тях за изпълнението на предложението в техния ресторант. Интересно би било ако въпросът е красиво написан върху чиния или ако сервитьорът сервира пръстена заедно с предястията.

17. Предложение в пясъка

Докато сте на плажа с любимата й кажете, че ще нарисувате картина в пясъка за нея и я помолете да не гледа. Изпишете Ще се омъжиш ли за мен? и я помолете да каже какво мисли.

18. Романтичен пикник

Подгответе романтичен пикник за любимата и скрийте пръстена с десерта. След като прекарате малко време заедно и хапнете, помолете половинката ви да извади десерта.

19. Любов до небесата

Изписването на предложението във въздуха е страхотна идея, но трябва да бъде добре подготвено. Така не само, че ще направите момента незабравим, но и ще излезе сякаш искате да покажете любовта си на целия свят. Друга алтернатива е да наемете самолет, който да прелети с надпис: Ще се омъжиш ли за мен?

20. Писания в снега

Ако зимата е любимият сезон и на двама ви, възползвайте се. Докато има сняг по земята оформете снега в букви или използвайте оцветена в червено вода и напишете в снега: Ще се омъжиш ли за мен?

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати